column

De alimentatie wordt jaarlijks verhoogd

De alimentatie wordt jaarlijks verhoogd

01-01-2020

De alimentatie wordt elk jaar verhoogd met een percentage, de zogenaamde wettelijke indexering. Dit geldt voor zowel kinderalimentatie als partneralimentatie. Voor het nieuwe jaar is de wettelijke indexering bepaald op 2,5%. Het is verstandig om jouw ex-partner schriftelijk hiervan op de hoogte te brengen, zodat vanaf 1 januari 2020 het juiste bedrag wordt ontvangen.

De wettelijke indexering is verplicht, behalve als er schriftelijke afspraken zijn gemaakt waarin de wettelijke indexering is uitgesloten. Als jouw ex-partner weigert om de indexering te betalen, kan het LBIO worden ingeschakeld. Het LBIO staat voor Landelijk Bureau Inning Onderhoudsbijdragen. Zij kunnen vorderingen tot 6 maanden terug aannemen. Heeft jouw ex-partner al langer niet betaald, dan kan de deurwaarder jou daarbij helpen. Wist je dat je tot 5 jaar terug niet betaalde alimentatie of niet betaalde indexeringen kunt vorderen? Hieronder volgt het percentage van de afgelopen 5 jaar: Het kan de moeite lonen om eens goed te kijken of de wettelijke indexering van de afgelopen jaren ook daadwerkelijk betaald is.

Heb je vragen hierover? Stel ze gerust.

Groet, Assia Krim Met dank aan Beauty and Lifestyle Portraits voor de foto en make up.

Kick Smitweg 2 Haarlem 023-5737081 info@krimadvocaten.nl www.krimadvocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen