column

Ben jij een rolmodel?

Ben jij een rolmodel?

01-02-2020

Werk je in een omgeving met anderen? Heb je kinderen? Dan ben je een rolmodel. Een voorbeeld. Iemand die ze nadoen. Of je wilt of niet.

Louise Tuijt-Snippe Spirituele Coaching Bewustworden

Misschien heb je zelf wel een heel duidelijk idee in je hoofd: ik word nóóit zoals mijn moeder/vader! Jouw opvoeders, je ouders, leraren op school en (pop)idolen hebben jou gemaakt tot wie jij bent. Of je dat nou leuk vindt of niet.

Heb je wel eens nagedacht hoe jij jouw ideeën, normen, waarden en overtuigingen overbrengt op de volgende generatie? Wat voor voorbeeld ben jij? Vriendelijk, eerlijk, betrouwbaar? Ben je expliciet in wat je belangrijk vindt of laat je dat juist aan de ander over? Of moet de ander tussen de regels doorlezen wat jij significant vindt, of hoe het hoort? Maar hoe zit het met sportief en actief zijn, lezen, samen eten, koken, opruimen? Dingen doen voor een ander, zomaar omdat het aardig is? Leer je dat aan je kinderen of aan anderen waarmee je woont of werkt? Opvoeden met een einddoel voor ogen: wat moet jouw kind kennen en kunnen als hij of zij zelfstandig gaat wonen. Hoe help jij als ouder, opvoeder of begeleider en hoe belemmer jij hun ontwikkeling? Wil je ook leren hoe je zelf meer invloed kunt uitoefenen dan ben je van harte welkom. De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk voor Spirituele Psychologie Zijlweg 301 Haarlem | 06-23318056 | louise@louisetuijt.nl | www.louisetuijt.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen