column

De Maand van het Gebit

De Maand van het Gebit

01-02-2020

Elk jaar wordt februari uitgeroepen tot de maand van het gebit bij dierenartsen. Dit om meer aandacht aan het gebit van huisdieren te besteden. Het gebit blijkt, na jaren van “maand van het gebit”, nog steeds een taboe te zijn bij veel huisdiereigenaren.

Ruikt de adem van uw huisdier fris?

Een uitspraak die wij vaak terug horen is: ‘Mijn hond/kat eet toch nog? Dan kan hij/zij toch geen last van het gebit hebben?’ Gebitsproblemen treden sluimerend op. Dit betekent dat het gebit langzaamaan steeds slechter wordt, waardoor onze patiënten meestal niet klagen, omdat er sprake is van chronische pijn. Wist u dat een verminderde eetlust, humeurig zijn, terugtrekken, in huis plassen of poepen, snel piepen, stinkende vacht, kwijlen, veel drinken en nog veel meer klachten allemaal problemen zijn die veroorzaakt kunnen worden door een slecht gebit? En wist u dat een slecht gebit niet alleen voor een slechte adem van uw huisdier zorgt, maar ook voor verlies van tanden en kiezen kan zorgen en ontstekingen kan geven in het lichaam bij onder meer het hart, nieren, lever etc.? U kunt zelf eenvoudig controleren of uw huisdier last van het gebit heeft. Als uw huisdier het toelaat, kijk dan een keer in zijn/haar mond. Als de tanden geel verkleurd zijn, het tandvlees erg rood is of er komt een onfrisse lucht uit de mond, dan zou het zo maar kunnen dat uw huisdier toch last van het gebit heeft. Het is dan verstandig om binnenkort een dierenarts naar de tanden te laten kijken.

Zijlweg 68 Haarlem 023 – 531 60 33 www.merelsdierenkliniek.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen