column

Het ingenieuze lichaam

Het ingenieuze lichaam

01-04-2020

Wel eens nagedacht hoe je eigen lichaam werkt? Hoe een boterham met kaas wordt verteerd door je lichaam? Hoe een schram of een snee op je huid geneest? Hoe je vlinders in je buik kan voelen als je verliefd bent? Hoe je lichaamshouding is als je blij of verdrietig bent?

Louise Tuijt-Snippe Spirituele Coaching Bewustworden

Is het niet ongelooflijk om te bedenken dat je lichaam alles zelf regelt? Kennelijk als je eet, drinkt, slaapt en beweegt, heeft je lijf genoeg om zichzelf te laten groeien, te herstellen, te functioneren. Maar de laatste eeuw is er veel in onze samenleving gebeurd. Helaas is jouw lichaam niet in staat om zo snel te veranderen als de buitenwereld doet. Op een bepaald moment kan je lichaam dan aangeven dat de ‘machine’ problemen krijgt: je wordt ziek, lichamelijk of emotioneel. Of je hoofd kan het niet meer aan en je krijgt een burn-out.

Je auto geef je regelmatig een beurt in de garage. Datzelfde kun je doen met jezelf. Neem eens tijd om je eetpatroon onder de loep te nemen, kijk eens naar de kilo’s die er zachtjes aankomen, hoeveel en hoe vaak beweeg je? Neem je wel eens rust om te voelen hoe het met je lijf is gesteld? Niets groots, niets ingrijpends, maar kleine stapjes om jouw geweldig ingenieuze lichaam even rust te gunnen om zelf alle processen te kunnen herstellen. Want dat kan het. Natuurlijk ga je naar je huisarts als er iets niet goed voelt. Dat doe je ook met je auto.

Wil je ook leren hoe je zelf invloed kunt uitoefenen dan ben je van harte welkom. De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk voor Spirituele Psychologie Zijlweg 301 Haarlem | 06-23318056 | louise@louisetuijt.nl | www.louisetuijt.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen