column

Keuze: ja of nee?

Keuze: ja of nee?

01-05-2020

Toen je wakker werd vanochtend, hoe voelde jij je toen? Was je blij met deze nieuwe dag en alle mogelijkheden die de dag gaat brengen of baalde je dat je weer opnieuw al die saaie, dagelijkse dingen moest gaan doen?

Louise Tuijt-Snippe Spirituele Coaching Bewustworden

Soms wil je gelijk weer terug je bed in als je bedenkt dat je straks weer een vervelende -online- vergadering hebt of dat je de hele dag naar die ene collega met zijn platte grappen moet luisteren. In het weekend heb je zulke nare gedachten waarschijnlijk veel minder: je verheugt je op het niets doen, het sporten of rustig de tijd nemen om uitgebreid te ontbijten. Of virtueel te borrelen met je vrienden.

Toch heb je een keuze want elke dag als je wakker wordt kan jij bepalen hoe jij je voelt. Ja natuurlijk, al die nare dingen gaan niet zomaar weg maar je kunt wel kiezen hoe je daar mee omgaat. Je kan al je aandacht blijven geven aan wat er niet goed gaat in je leven, maar kijk eens wat er wel goed gaat.

Kies ervoor om blij te zijn met de kleine dingen. Kruip bij je partner in zijn armen, al is het maar een minuutje. Kriebel je kind in plaats van te gillen dat hij zich sneller moet aankleden. Ruik aan die ene bloem. Lach tegen die meneer naast je in de file. Geef jezelf een knipoog in de spiegel, ook al (of juist omdat) heb je rimpels. Nare gedachtes zijn moeilijk weg te krijgen maar je kan niet tegelijkertijd aan iets vervelends èn iets leuks denken. Probeer dan eens wat vaker aan het leuke, fijne, mooie, lieve, gezellige, ontroerende te denken.

Is jouw glas meestal halfleeg en wil je daar verandering in brengen, dan ben je van harte welkom. De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk voor Spirituele Psychologie Zijlweg 301 Haarlem | 06-23318056 | louise@louisetuijt.nl | www.louisetuijt.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen