Column

Grace Spiegel

Grace Spiegel

01-05-2020

Wat direct opvalt bij een bezoek aan Spiegels Zandvoortse atelier zijn de prachtige schilderijen met een mysterieuze Aziatische jongedame in de hoofdrol.

Spiegel: “Ik begon haar al op de academie te schilderen en dat is nooit meer gestopt. Het is niet een bepaald iemand. Het is een beeld dat ik in mijn hoofd heb van het mysterieuze oosten. Ik denk dat het terugvoert naar de antiekwinkel van mijn vader. Als kind was ik gefascineerd door Aziatisch porselein. Mijn huis staat er ook vol mee. Het is zo sereen, zo verfijnd en esthetisch.

Maar waar de paar gezichten in veel van mijn schilderijen vandaan komen? Ik weet het niet. Ik heb het ook eens met een blond meisje geprobeerd, maar dat werd helemaal niets. Er is eigenlijk heel veel dat ik niet goed uit kan leggen. Ik schilder gewoon. Het komt vanzelf. Ik ben niet zo’n prater, ook geen maximalist. Ik gebruik zes basiskleuren en twee kwasten.

Ik werk verder heel intuïtief. Ik ben vooral veel met kleur bezig, met details ook. Motieven in de kleding. Een blik. Licht.”

te bewonderen bij ETC design centre in Culemborg

Kunstenares Grace Spiegel | Atelier: Koninginneweg 1, Zandvoort (alleen op afspraak) gracevanderspiegel@ziggo.nl | www.gracespiegel.com | grace_spiegel

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen