column

	Juni chipmaand

Juni chipmaand

01-06-2020

Vooral rondom de zomerperiode raken veel huisdieren vermist, daarom wordt al jaren de maand juni uitgeroepen tot ‘maand van het chippen’. Honden, vanaf 7 weken oud, worden per 1 april 2013 verplicht gechipt. Bij katten is deze verplichting er (nog) niet.

Is uw huisdier gechipt?

Wij raden aan om katten ook te laten chippen. Vooral in de lente en zomerperiode zijn veel katten langdurig buiten. Hierdoor is de kans op ongelukken ook groter. Geregeld worden katten in de praktijk door ‘vinders’ aangeboden die ernstig verwond of heel erg ziek zijn. Het is dan heel erg prettig om snel een eigenaar te kunnen vinden om te overleggen wat de mogelijkheden zijn voor het huisdier.

Alleen laten chippen is niet genoeg De chip moet ook geregistreerd worden en de registratie moet ook nog up-to-date zijn. Als hier een gezond dier gebracht wordt die wel gechipt is, maar niet geregistreerd staat, gaat dit dier helaas naar het asiel. Een baasje is snel gevonden als het huisdier geregistreerd is. En dat scheelt ook weer in kosten die gemaakt worden, met het verblijf van het gevonden dier in het asiel.

Bewijs Weet u niet zeker of de chip nog actueel is? U heeft als het goed is een bewijs van registratie van de chip gekregen, daarop kunt u altijd zien wanneer uw huisdier gechipt is en kunt u uw adresgegevens en telefoonnummer controleren. In het paspoort van uw huisdier staat ook altijd het chipnummer vermeld. U kunt dan op www.chipnummer.nl controleren of de chip wel geregistreerd staat.

Zijlweg 68 Haarlem 023 – 531 60 33 www.merelsdierenkliniek.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).