column

Wat is TCTSY?

Wat is TCTSY?

01-06-2020

Een aanvullende behandeling voor complexe trauma’s die erop gericht is cliënten de kans te geven lichaamssensatie (interoceptie) op te merken in de context van een veilige relatie, gebaseerd op een uitnodigende benadering van yogavormen zonder fysieke assistentie.

TCTSY is onderzocht in verschillende gerandomiseerde gecontroleerde onderzoeken en heeft bemoedigende resultaten opgeleverd, vooral voor mensen met vroegkinderlijke trauma, relationele trauma (chronisch fysiek, seksueel emotioneel misbruik en / of verwaarlozing).

Wat te verwachten: 1. TCTSY is ontworpen als onderdeel van de behandeling van complexe, interrelationele trauma’s
- hoewel je geen aanvullende psychologische zorg hoeft te krijgen om TCTSY te beoefenen.

2. We raden je aan om een ondersteunende persoon of personen in jouw leven te identificeren waarmee je kunt praten over jouw ervaringen met TCTSY als je ontdekt dat dit nuttig zou zijn. 3. Er wordt je niet gevraagd of verwacht dat je over jouw traumageschiedenis praat als onderdeel van TCTSY.

4. De focus ligt op het opmerken van wat je in je lichaam voelt (dit wordt ‘interocepectie’ genoemd) en het oefenen van het maken van keuzes over wat je met je lichaam zou willen doen op basis van wat je voelt. Je krijgt nooit te horen wat je met je lijf moet doen, maar wordt eerder uitgenodigd om met de oefeningen in zee te gaan, zoals jij dat wilt.

5. Voor meer informatie over ‘Wat is TCTSY’ & Yoga Therapy voor Complexe PTSS & ontwikkelingstrauma, bezoek www.traumasensitiveyoganederland.com

Esther van der Sande, is aangesloten bij een trainingsfaculteit van TCTSY & The Center for Trauma and Embodiment at JRI in Bosten MA

06-11485057 info@traumasensitiveyoganederland.com www.traumasensitiveyoganederland.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen