column

Wat zou liefde  hier nu doen?

Wat zou liefde hier nu doen?

01-06-2020

Tijdens een van mijn eerste coachopleidingen kreeg ik een sticker aangereikt met de prachtige vraag: Wat zou liefde hier nu doen?

Een vraag die tot nadenken stemt. Soms zit je in een situatie die irritatie oproept, boosheid of angst. Daardoor zie je het niet allemaal zo helder meer. Je ervaart negatieve gevoelens het sterkst, het liefst van alles willen we niet bij onszelf naar ‘binnen’ hoeven kijken maar leggen we de schuld bij de ander, de situatie of de omstandigheden. Vervolgens blijf je mokken en in weerstand zitten.

Stel je voor dat je op dat moment jezelf de vraag zou stellen: wat zou liefde hier nu doen? Wat voor invloed zou dat op je gemoedstoestand hebben? Wat voor invloed heeft zo’n vraag op ons? Het brein gaat met deze vraag op zoek naar een antwoord. Want dat is het bijzondere aan ons mensen en ons brein: je hoeft het antwoord niet te weten als je het vetrouwen hebt dat je brein het antwoord voor je gaat genereren. Wie kent er niet het gevoel wat liefde kan doen? We hebben het waarschijnlijk allemaal weleens meegemaakt. Het roept vergevingsgezindheid en begrip op, weerstand brokkelt af. Je krijgt een ruimere blik. Je bent in staat om meer opties te zien en dan is soms al de helft van het probleem opgelost.

En die sticker? Die heb ik nog steeds, hij zit in mijn agenda en verhuist elk jaar mee naar het volgende jaar.

Coachingspraktijk Dromen Durven Delen | Marjolein Schultheiss | dromendurvendelen@gmail.com | 06-14987372

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).