Adverteren werkt!

column

De noodzaak van een goede administratie

De noodzaak van een goede administratie

01-07-2020

Bij de Rechtbank Noord-Holland loopt een zaak van een man en een vrouw, die getrouwd zijn op huwelijkse voorwaarden met een jaarlijks verrekenbeding. Dat houdt in dat het inkomen dat jaarlijks onverteerd is gebleven (niet is uitgegeven), tussen partijen bij helfte verrekend had moeten worden.

Een veelvoorkomend probleem is dat gehuwden nimmer omkijken naar de huwelijkse voorwaarden en daar niet naar handelen tot het moment dat de huwelijkse voorwaarden bij een echtscheiding onder uit de ladekast worden gepakt. Zo ook in deze zaak.

Partijen hebben vanaf het begin van het huwelijk nimmer jaarlijks met elkaar afgerekend, zodat het vermogen dat zij nu bezitten, geacht te zijn ontstaan uit overgespaard inkomen en daarom dient het bij helfte verrekend te worden. Van belang zijn de woorden “geacht te zijn ontstaan”, want als één van hen kan bewijzen dat het vermogen of een deel daarvan met privégeld is gevormd, dan hoeft dat deel niet verrekend te worden.

De bewijslast ligt bij die echtgenoot die aangeeft dat een vermogensbestanddeel niet verrekend moet worden. Het is om deze reden van het grootste belang om een goede administratie te voeren en belangrijke stukken nooit weg te gooien, want bij een echtscheiding kun je dit zo maar nodig hebben om jouw stelling te bewijzen. Op de bewaartermijn van een bank hoef je niet te rekenen, want de meeste banken bewaren stukken niet langer dan 7 jaar.

Een gewaarschuwd mens telt voor twee.

Kick Smitweg 2 Haarlem 023-5737081 info@krimadvocaten.nl www.krimadvocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).