Adverteren werkt!

column

Geluk in tijden van Corona

Geluk in tijden van Corona

01-07-2020

Met meer vrije tijd om handen door de coronacrisis besluit ik om via internet een cursus over de wetenschap van geluk te volgen. Geluk is een favoriet onderwerp van mij. Ingewikkeld en intrigerend. Ben je een loser als het je niet lukt om gelukkig te zijn? Welke ingrediënten zijn er? En is geluk wel maakbaar? Iedereen is op zoek naar geluk.

Wetenschappelijk gezien blijkt dat ons gevoel van geluk voor 50% voortkomt uit onze genen. Je kijk op het leven, zoals is ‘het glas halfvol of half leeg?’ wordt meegegeven in je genen. Onze levensomstandigheden bepalen slechts 10% van ons geluk. Het geruststellende nieuws is dat er 40% overblijft waar we invloed op hebben. Die invloed zit in onze acties, intenties en onze gewoontes. Er zijn dus dingen die we kunnen doen om ons gelukkiger te voelen. Die invloed wend ik aan om mij door deze crisis te helpen. De coronacrisis roept ook bij mij allerlei gevoelens op. Ik voel mij beperkt en tegelijkertijd geniet ik van de onthaasting. Omdat er minder kan, hoef ik ook minder van mijzelf. De acties en intenties die ik na deze coronacrisis ga voortzetten gaan over deze onthaasting. Weg met die overvolle agenda, weg met ‘drukdrukdruk’.

Zo geef ik op een fijne manier vorm aan mijn wereldje, wat tot tevredenheid stemt.

Stel je eens voor dat je meer invloed hebt dan je nu zelf denkt. Wat zou jij doen om je gelukkiger te voelen?

Coachingspraktijk Dromen Durven Delen | Marjolein Schultheiss | dromendurvendelen@gmail.com | 06-14987372

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).