Adverteren werkt!

column

Werkgeheugentraining bij cognitieve klachten

Werkgeheugentraining bij cognitieve klachten

01-07-2020

Naast lichamelijk letsel kan een letselschadeslachtoffer ook cognitieve klachten oplopen als gevolg van het ongeval. Afspraken worden gemist, sleutels vergeten en een passieve of vermijdende houding ten opzichte van het aanpakken van problemen zijn een paar voorbeelden van hoe het mis kan gaan.

Wilt u daarover meer weten, neem dan contact met ons op!

Cognitieve vaardigheden zoals concentratie, planning en geheugen zijn zaken waar we in het normale dagelijkse leven niet continu bij stilstaan, maar als zich problemen voordoen met deze functies kan dit ernstige belemmeringen vormen voor de dagelijkse activiteiten.

Gelukkig bestaan er tegenwoordig goede behandelingen om deze klachten te verminderen. Eén van die behandelingen is de Cogmed Werkgeheugentraining. Het werkgeheugen is het systeem dat informatie kort opslaat en bewerkt. Je gebruikt dit geheugen voor het onthouden van instructies, oplossen van problemen en het vasthouden van de concentratie. De training zorgt ervoor dat deze functies worden verbeterd.

De training duurt 5-10 weken en bestaat uit dagelijkse oefeningen op de computer en begeleiding door onze coach. De bedoeling is dat je werkgeheugen iedere dag zoveel mogelijk wordt uitgedaagd wat na een aantal weken voor verbetering zal zorgen.

Wekelijkse begeleiding tijdens dit traject is van belang, niet alleen om de juiste conclusies te kunnen trekken, maar ook om extra steun, motivatie en begeleiding te bieden. Bij ons op kantoor bieden wij deze training aan en worden cliënten begeleid door Sabine Gigengack, psycholoog en Cogmedcoach.

Kleine Houtweg 113 Haarlem | 023-8200690 info@vanww.nl | www.vanww.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).