Adverteren werkt!

bruisende zaken

Wat zijn de voor- en nadelen van schuimbeton?

Wat zijn de voor- en nadelen van schuimbeton?

24-07-2020

Schuimbeton wordt alsmaar meer gebruikt als materiaal bij het isoleren van de vloer van een woning. Toch weten veel Nederlanders nog niet precies wat de voor- en nadelen van deze methode zijn. Daarnaast is het uiteraard ook goed om te weten wat schuimbeton precies is, terwijl je vast ook benieuwd bent naar de kosten.

Wat kost schuimbeton is een vraag die helaas moeilijk te beantwoorden is, want het verschilt per klus gewoon heel erg. Het is dan ook aan te raden om een offerte aan te vragen bij een expert. Zo weet je precies hoeveel je zult moeten betalen voor de isolatie. Dit artikel kan je wel helpen als je meer informatie wilt over schuimbeton.

 

Wat is schuimbeton precies?

Allereerst is het goed om te weten dat schuimbeton een vloeibare substantie is. Al na een tijdje zal het vlak worden uit zichzelf. Hierdoor hoeft het in principe niet afgewerkt te worden, terwijl verdichten ook niet nodig zal zijn. Bovendien is schuimbeton recyclebaar, maar het ook nog eens eenvoudig verwerkt worden. Daarnaast zal er zo goed als geen waterindringing mogelijk zijn. Schuimbeton wordt tevens gezien als voordelig, wat komt doordat het volume voornamelijk uit lucht bestaat. Ook komt dit doordat je voor het materiaal weinig grondstoffen nodig hebt. Schuimbeton kan natuurlijk door heel Nederland gelegd worden, dus schuimbeton Haarlem is ook zeker mogelijk. 

 

Wanneer kun je gebruik maken van schuimbeton?

Schuimbeton kan onder meer ingezet worden als bodemafsluiter, hiervoor is het een uitstekend materiaal. Dit komt doordat het veilig, milieuvriendelijk en praktisch als versterking van de bodem. Ook wordt het veelvuldig toegepast als versterking of vulling bij het isoleren, maar ook bij het opvullen van kruipruimten. Daarnaast kan schuimbeton tevens gebruikt worden bij het plaatsen van een zwembad in de grond of bij het uitvullen van een vloer. DIt materiaal is dus goed als isolatie, maar ook zeker als vulling.

 

Wat zijn de voordelen van schuimbeton?

Stiekem zijn er al een paar voordelen van schuimbeton vermeld in dit artikel, maar onder dit kopje kun je het duidelijker lezen. Een groot voordeel is bijvoorbeeld dat het zeer duurzaam is, want het zal niet rotten of schimmelen. Ook zal het minder effect hebben op milieu doordat er speciale vulmiddelen gebruikt worden. Daarnaast is het plaatsen van schuimbeton heel makkelijk terwijl je ook nog eens alle gaatjes en hoekjes kunt bereiken. Bovendien kan dit snel gedaan worden, want meestal kan het binnen een dag geplaatst worden. Om ook nog even een mythe te doorbreken: schuimbeton is net zo sterk als normaal beton.

 

Wat zijn de nadelen van schuimbeton?

Helaas heeft schuimbeton net zoals alle andere materialen wel een paar nadelen. Hierbij kun je onder andere de droogtijd denken. Het drogen zal toch al snel zeven dagen in beslag nemen. Op deze manier is het dus wel een tijdinvestering, maar uiteraard moet je er ook geld in investeren. Dit gaat verder dan alleen het plaatsen van schuimbeton, want voor de voorbereiding zal tevens betaald moeten worden in tijd en geld.

Het plaatsen van schuimbeton is heel makkelijk terwijl je ook nog eens alle gaatjes en hoekjes kunt bereiken.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).