Adverteren werkt!

bruisende zaken

	De Mondhygiënist              en de Preventie Assistent

De Mondhygiënist en de Preventie Assistent

01-08-2020

Wanneer tandplaque en tandsteen langdurig blijven zitten, zal het tandvlees en het onderliggende kaakbot ontstoken raken. Deze chronische ontstekingen geven meestal weinig klachten en blijven dan ook al snel onopgemerkt.

Het gevolg zal zijn dat er kaakbot wordt afgebroken en dat tanden en kiezen als gevolg daarvan steun gaan verliezen. Op de lange termijn kan dat zelfs tot verlies van gebitselementen leiden. Bij Tandartsen aan de Herenweg werkt er een team van tandartsen, mondhygiënisten en preventie assistenten nauw samen om er voor te zorgen dat deze parodontale ziektes worden voorkomen, tijdig worden herkend en kunnen worden behandeld.

De taak van de preventie assistent is om ontstekingen van tandvlees en kaakbot en daarmee afbraak van steunweefsel te voorkomen. Zij zal preventief tandsteen en tandplaque verwijderen en de patiënt begeleiden bij het bereiken van een optimaal niveau van mondhygiëne. Wanneer er sprake is van
- dieperliggende – ontstekingen en afbraak van kaakbot, zal de mondhygiënist het tandvlees en de onderliggende structuren behandelen, zodanig dat het weer gezond wordt.

Herenweg 103 a Heemstede | 023-7601320 info@tandartsenaandeherenweg.nl www.tandartsenaandeherenweg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).