Adverteren werkt!

column

Papa, mag ik mijn  SPAARGELD terug?

Papa, mag ik mijn SPAARGELD terug?

01-08-2020

Bij de Rechtbank Overijssel is onlangs een ‘leuke’ uitspraak gewezen waarin een vader werd veroordeeld om het spaargeld, dat hij zonder toestemming van de kantonrechter gedurende de minderjarigheid van zijn dochter van haar spaarrekeningen had opgenomen, aan zijn dochter terug te betalen. Tot haar 18e werden de spaarrekeningen van de dochter beheerd door haar ouders.

De vader heeft op verschillende momenten aanzienlijke bedragen van de spaarrekeningen overgeboekt naar zijn bankrekening. De dochter is hier achter gekomen toen zij meerderjarig werd en vorderde de bedragen van haar vader terug.

De dochter wordt in het gelijk gesteld door de kantonrechter en deze oordeelt dat er sprake is van onbehoorlijk bewind op grond waarvan de vader schadeplichtig is jegens zijn dochter. De vader had niet het vrije beschikkingsrecht over het geld van zijn dochter, het is en blijft het geld van de dochter. Vaak denken ouders dat het laatste niet het geval is. Deze uitspraak maakt duidelijk dat ouders hun taak als bewindvoerder over het vermogen van hun kinderen serieus dienen te nemen. Het verweer van vader dat hij geld nodig had omdat hij in de schuldsanering zat mocht hem niet baten. Vader werd niet alleen veroordeeld om het opgenomen bedrag aan de dochter terug te betalen ook werd hij veroordeeld in de proceskosten van de procedure.

Dus ouders met gezag over jullie kind: blijf van het geld van jullie kind af!

Kick Smitweg 2 Haarlem 023-5737081 info@krimadvocaten.nl www.krimadvocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).