column

Angst is een slechte raadgever

Angst is een slechte raadgever

01-09-2020

Te vaak, voor haar gevoel, had zij haar beslissingen laten bepalen door anderen. Uit angst niet aardig gevonden te worden. Uit angst niet aan verwachtingen te voldoen. Uit angst er niet bij te horen. Nu heeft zij een besluit genomen; ik ga het anders doen! Maar hoe kan ik mijn angst loslaten?

We weten allemaal dat angst een slechte raadgever is. Je kan angst hebben voor iets uit het verleden, je bent bang dat het zich zal herhalen. Of je bent bang voor de toekomst, je beeldt je in dat er iets zal gebeuren wat verkeerd afloopt en dat levert angst op. Je kan angst hebben voor allerlei zaken. Heb ik dat wel goed gedaan? Was het wel genoeg? Je bent continue op zoek naar de goedkeuring van de ander. Of je wilt koste wat kost de controle houden. Het bevragen van je angst is een goede methode om de realiteit van je angst te checken. Waar ben je in feite zo bang voor? Is die angst terecht? Wie ben jij zonder die angst? Welke behoefte is er in die situatie die onvervuld blijkt te zijn. Wat is je verlangen? En... wat kun jij doen waardoor je meer innerlijke rust en vrede in jezelf ervaart. Loslaten is ondoenlijk. Want hoe laat je angst los? Wat wel kan is het toelaten. Herken en erken dat je bang bent. Bekijk je angst van alle kanten. Blijf uit de weerstand en je zult ervaren dat je angst aanvaardbaar blijkt te zijn, dat je wél stappen kunt en durft te nemen waardoor je je leven naar eigen inzichten en behoeften vorm geeft.

Coachingspraktijk Dromen Durven Delen | Marjolein Schultheiss | dromendurvendelen@gmail.com | 06-14987372

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen