Adverteren werkt!

column

Hoe zit dat met een whiplash?

Hoe zit dat met een whiplash?

01-10-2020

Whiplash is letsel dat zich vaak voordoet na een (verkeers-)ongeval. Bij de juridische afwikkeling geeft whiplashletsel nogal eens problemen, omdat het gaat om letsel dat niet zichtbaar is (niet objectiveerbaar).

Wilt u daarover meer weten, neem dan contact met ons op!

Whiplashletsel ontstaat vaak als gevolg van een kopstaartbotsing. Bij een verkeersongeval krijgt de nekstreek door de botsing een forse klap. Meestal verdwijnen de klachten na een tijdje, maar in sommige gevallen ontstaat er chronische problematiek.

Waarom staan verzekeraars kritisch tegenover een whiplash? Op foto’s is het letsel niet zichtbaar en je moet dan afgaan op het verhaal van de patiënt. Dat verhaal is niet goed te controleren. De rechter komt u gelukkig tegemoet: de afgelopen 15 jaar is een reeks van uitspraken gewezen hoe met dit dilemma om te gaan. Hoe zit het juridisch? Er moet aan een aantal voorwaarden worden voldaan. Aangetoond moet worden dat de klachten reëel zijn. Het moet gaan om een consistent en plausibel klachtenpatroon. Verder moet uitgangspunt zijn dat het ongeval dit soort klachten kán veroorzaken. Daarnaast is van belang dat vergelijkbare klachten vóór het ongeval er niet waren. Als aan deze voorwaarden is voldaan wordt het oorzakelijk (causaal) verband tussen de klachten en het ongeval aangenomen.

Het is bij whiplash dus zaak om strak aan de wind te zeilen en de juiste rechtsbijstand in te roepen.

Kleine Houtweg 113 Haarlem | 023-8200690 info@vanww.nl | www.vanww.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).