column

Energie stroomt daar waar je aandacht is

Energie stroomt daar waar je aandacht is

01-11-2020

Van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat wordt er om haar aandacht gevraagd. Belangrijke en minder belangrijke zaken. Zij heeft het gevoel geleefd te worden. Hoe krijg ik weer grip op mijn leven is haar vraag.

Grip op je leven krijg je onder andere door focus op de voor jou belangrijke dingen te leggen. Daarvoor moet je weten wat jij in jouw leven écht, écht belangrijk vindt. Wat zijn voor jou de belangrijke waarden in je leven. Waarden die maken dat je ergens voor gaat, dat je onderscheid kan maken tussen al die dingen die van je gevraagd worden. Zodat je kunt handelen naar jouw intrinsieke waarden. Waardoor je niet teveel mee hoeft te bewegen met de continue veranderende buitenwereld. En dat geeft rust.

Hoe leg je de focus op wat belangrijk is voor jou? Door bewust je aandacht te richten op dat wat jij belangrijk vindt. Zo krijgen de minder belangrijke zaken niet al je aandacht. Visualiseren werkt hierbij heel ondersteunend. Visualiseer hoe jouw belangrijke waarden eruit zien.

Maak er een gedetailleerd plaatje van in je hoofd. Zodat je weet en voelt hoe dat plaatje eruit ziet. Wat levert het je op door je te laten leiden door jouw waarden? Welke meerwaarde geeft het je? Als je deze zaken helder en tot in het kleinste detail weet , als je ze kunt dromen, dan lukt het je om je focus op dat resultaat te houden. Het werkt als het ware als een magneet, je wordt er naar toe getrokken.

Raak je toch de grip even kwijt? Stel jezelf dan de vraag helpt dit mij richting mijn doel of brengt dit mij er verder van af?

Coachingspraktijk Dromen Durven Delen | Marjolein Schultheiss | dromendurvendelen@gmail.com | 06-14987372

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen