column

Botbreuken bij uw huisdier

Botbreuken bij uw huisdier

01-11-2020

Helaas komen botbreuken bij onze huisdieren vaak voor. Meestal is dit na aanleiding van een aanrijding of een valpartij. De meeste breuken komen voor bij de voeten, tenen, kaak of bekken. Maar natuurlijk kan elk stukje bot breken. Heeft u een huisdier waarbij een vermoeden is van een botbreuk, neem dan zo snel mogelijk contact op met uw dierenarts. Verplaats de patiënt zo min mogelijk.

Heeft u het vermoeden van een botbreuk? Aarzel niet maar ga langs de dierenarts.

Als u naar de dierenarts gaat, probeer dan het gevoelige deel zo goed mogelijk te ondersteunen. Omdat een breuk vaak het gevolg is van trauma, zal de dierenarts eerst de hele patiënt nakijken. Er kunnen ook andere problemen aanwezig zijn zoals een hersenschudding, klaplong of eventueel interne bloedingen, die moeten dan eerst verholpen worden.

Heeft u nog een pup of kitten, wacht dan niet te lang. Botbreuken in groeischrijven die niet snel herstellen kunnen levenslang problemen veroorzaken.

Soms kan een dierenarts een botbreuk zelf laten herstellen, maar vaak wordt de patiënt door gestuurd naar de orthopeed. De orthopeed kan door middel van pennen, platen of fixaties de breuk weer laten helen.

Zijlweg 68 Haarlem 023 – 531 60 33 www.merelsdierenkliniek.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen