column

Vuurwerkangst

Vuurwerkangst

01-12-2020

Wat voor veel mensen een hele gezellige periode is, de jaarwisseling, is voor menig huisdier één en al ellende. Vanaf het moment van de start van de vuurwerkverkoop tot enkele dagen na 1 januari blijven veel knallen hoorbaar in de omgeving.

Is jouw huisdier ook zo bang?

Als eigenaar kan je natuurlijk je huisdier helpen. Laat bijvoorbeeld katten zo veel mogelijk binnen. Laat je hond uit op het moment dat scholieren nog zo veel mogelijk in hun bed liggen, sta dus op tijd op voor een lange wandeling. Wordt er veel geknald in de buurt, ga dan alleen naar buiten voor de hoge nood; plassen, poepen en zo snel mogelijk weer naar binnen. Helaas zijn er altijd een aantal verziekende zielen in de maatschappij die het erg leuk vinden om vuurwerk bewust in de buurt van of richting huisdieren te gooien. Probeer deze dus zo veel mogelijk te mijden.

Tijdens de jaarwisseling kan je je huisdier ook helpen door thuis te blijven. Laat gordijnen gesloten. Hou de radio aan. Doe zelf zo veel mogelijk normaal, zodat je huisdier aan jou ziet dat er niks spannends aan de hand is. Is je hond helemaal in paniek, dan mag je hem/haar natuurlijk altijd wel troosten, negeren heeft in die fase helemaal geen zin meer. Laat voor katten eventueel kastdeuren open, zodat die weg kunnen kruipen. Zorg er vooral voor dat een kat niet in paniek naar buiten kan vluchten.

Is het elk jaar rond de jaarwisseling een en al ellende voor je hond dan kan je altijd contact opnemen met je dierenarts om te overleggen of het zinvol kan zijn om medicatie te geven.

Zijlweg 68 Haarlem 023 – 531 60 33 www.merelsdierenkliniek.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen