Adverteren werkt!

column

meer weten over sterilisaties  voor de hond?

meer weten over sterilisaties voor de hond?

01-02-2021

Afgelopen jaar hebben heel erg veel eigenaren een nieuwe pup genomen. Eigenlijk dankzij de Covid-19-epidemie zitten heel veel mensen thuis te werken en krijgen daardoor ineens tijd om een pup op te voeden. Gelukkig komt er toch nog iets positiefs uit deze hele Covid-ellende.

Weet u hoe u uw hond wil laten steriliseren?

Als u een teefje bezit, heeft u er dan al over nagedacht of u haar wilt laten steriliseren? Zo ja, wist u dat er tegenwoordig een keuze is hoe u dat kunt laten doen? Er zijn twee manieren om dit te doen, laparoscopisch of via een buiksnede. Van oudsher is de methode via een buiksnede. Dan wordt de buik in het midden open gesneden en de eierstokken worden afgebonden. Vervolgens worden de eierstokken uit de buik verwijderd. Je blijft dan een kleine snede in het midden van de buik zien.

Via de laparoscopische methode worden 3 gaatjes gemaakt in de buik van de hond. De buik wordt opgeblazen met wat gas zodat er goed met een cameraatje in de buik gekeken kan worden. Vervolgens worden de eierstokken opgezocht en de bloedvaten die de eierstokken van bloed voorzien worden dichtgebrand. Dit dichtbranden voorkomt bloedingen als vervolgens de eierstokken uit de buik worden verwijderd. Via deze methode zie je dat de patiënt eigenlijk veel sneller herstelt. Vaak hoeven zij geen kraag om en kunnen ze binnen enkele dagen weer over het strand rennen.

Zelf heeft het mij altijd tegengehouden om laparoscopisch te steriliseren, omdat ik weet dat mensen waarbij laparoscopisch geopereerd is nog langdurig last kunnen hebben van het gas dat in hun buik gespoten is. Dus ik ben van mening veranderd en ga laparoscopisch steriliseren. U ook?

Zijlweg 68 Haarlem 023 – 531 60 33 www.merelsdierenkliniek.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).