column

Omdat ieder mens anders is...

Omdat ieder mens anders is...

01-02-2021

“Mama wilde eigenlijk niks”, er kwam een stilte en ik wachtte. “Mama zei altijd: geen poespas, geen geldverkwisting, ik wil alleen bij je vader liggen. En dan in deze tijd, moet ik dan toch iets organiseren voor een handje vol mensen en tegen haar wensen ingaan?”

In de ogen zag ik iets van wanhoop? Schuldgevoel? Dus ik zei tegen haar: maar als je moeder niks wilde, dan kunnen we toch een heel klein en intiem afscheid doen, hier in haar appartement? Speciaal voor jou, het is ook jouw afscheid.

Kaarten maken we zelf, dat is in dit geval niet handig om bij een drukker te laten maken. Geef mij een paar muziekstukken aan, die download ik en spelen we hier zachtjes af in haar slaapkamer. We geven haar lievelingsbloem mee in de kist en we kunnen even stil staan bij jouw herinneringen, sluiten gezamenlijk de kist en begeleiden haar naar haar laatste rustplaats, naar je vader. Alle tijd, alle rust! Wat vind je daarvan? En zo geschiede...

Ankh Uitvaartzorg | 06-22893080 | Brigitte Otte | www.ankhuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen