Adverteren werkt!

column

Wat zijn die paaseitjes toch lekker!

Wat zijn die paaseitjes toch lekker!

01-04-2021

Aangezien ik wekelijks telefoontjes krijg over het eten van chocolade bij honden en de telefoontjes meestal rondom Pasen meerdere keren per dag betreft, wil ik het graag toch nog een keer onder de aandacht brengen.

Ruimt u uw chocolade altijd goed op?

Onze honden zijn namelijk heel erg snel. Als je heel even de rug keert naar de tafel, of heel even naar de wc of deurbel gaat, kan het al te laat zijn en kan het dat u uw hond aantreft in de huiskamer likkend aan de pootjes en lippen, omdat het chocolaatje toch wel weer erg lekker smaakte.

Helaas weet uw hond niet dat de chocolade voor hem erg giftig is en dat hij hier erg ziek van kan worden. Na een tot twaalf uur kunnen verschijnselen optreden van braken, diarree, onrust, spierrillingen en eventueel zelfs epilepsie. Als gevolg van hartritmestoornissen en ademhalingsproblemen kunnen honden ook komen te overlijden.

Als uw hond chocolade gegeten heeft, wacht dan niet af, maar neemt direct contact op met een dierenartspraktijk. De dierenarts kan u verder helpen of het essentieel is of u direct naar de praktijk komt om uw hond te laten braken of dat het uiteindelijk mee zal vallen. Hoe donkerder en dus hoe puurder uw chocolade is, hoe gevaarlijker die is. Laat dus geen chocolade in uw huis slingeren. Zorg er altijd voor dat uw hond er niet bij kan. Zorg er ook voor dat uw hond het kastje niet open kan maken. Als uw hond chocolade heeft gegeten en u daar pas na een halve dag achter komt omdat u naar bed bent gegaan of omdat u naar uw werk bent gegaan kan uw dierenarts uw hond niet meer laten braken en is het maar hopen dat de schade meevalt.

Zijlweg 68 Haarlem 023 – 531 60 33 www.merelsdierenkliniek.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).