Adverteren werkt!

bruisende zaken

Bijles opnieuw  uitgevonden

Bijles opnieuw uitgevonden

01-04-2021

Goed onderwijs moet voor iedere leerling toegankelijk zijn. Dat is de overtuiging van Max Uphoff en Jesper van Loon, eigenaren van BLIJLES Bollenstreek. Vandaar dat deze twee enthousiaste jonge ondernemers met hun onderwijsplatform jongeren de juiste ondersteuning bieden voor een betaalbare en eerlijke prijs.

BLIJLES Bollenstreek is letterlijk en figuurlijk een jonge onderneming. Maar daardoor zeker niet minder professioneel. Integendeel zelfs. Max en Jesper hebben in nog geen twee jaar tijd een onderneming neer weten te zetten waar je u tegen kunt zeggen. Max: “We hebben honderden docenten in ons bestand en hebben ook al heel veel jongeren kunnen helpen met hun opleiding. En we blijven maar groeien, sinds enige tijd hebben we zelfs twee dochterondernemingen: BLIJLES Haarlemmermeer en BLIJLES Hollands-Midden.”

Betaalbaar

Wat ooit puur begon met het geven van bijles, is inmiddels uitgegroeid tot organisatie waar ze zich onder andere ook nog bezighouden met examentraining en huiswerkbegeleiding in opdracht van bijvoorbeeld scholen en sportclubs. “Ons succes? Om te beginnen dat onze insteek anders is dan die van de meeste andere bijlesbedrijven. Bij ons draait het niet in de eerste plaats om geld verdienen, wij willen juist toegankelijk zijn voor een zo breed mogelijke doelgroep, dus ook voor de mensen met een wat kleiner budget. Bijles kost bij ons maximaal vijftien euro per uur en dat zal ook nooit duurder worden. Bovendien weegt het sociale aspect bij ons onderhand net zo zwaar als de vakspecifieke hulp die we bieden.”

The Match Generator

Een ander belangrijk punt waardoor BLIJLES Bollenstreek zich weet te onderscheiden is dat het echt een organisatie voor en door jongeren is. “De leeftijd van onze bijlesdocenten ligt tussen de veertien en de vierentwintig. Hierdoor ligt de belevingswereld van onze docenten heel dicht bij die van de leerlingen.” Sowieso wordt er bij BLIJLES Bollenstreek veel aandacht besteed aan het maken van de juiste match tussen leerling en docent. “Hiervoor hebben we in samenwerking met Universiteit Leiden The Match Generator ontwikkeld. Een soort Tinder voor bijles”, lacht Max. “Alle leerlingen vullen eerst een uitgebreide vragenlijst in waarin onder andere vragen worden gesteld over iemands karakter en interesses. Op basis van deze vragenlijst wordt vervolgens een match gemaakt met een docent. Op die manier is volgens ons de kans het grootst dat de bijles echt effectief is.”

Voor alle leerlingen

Wie bij bijles alleen denkt aan middelbare scholieren, heeft het mis. “Door ons enorm brede aanbod aan docenten zijn wij er echt voor álle leerlingen. Dus van basisschool tot WO en alles daartussenin en dan voor alle mogelijke vakken. Uiteraard wordt een leerling altijd gematcht met een docent op het juiste niveau.” Voor het geven van bijles werken ze bij BLIJLES met drie verschillende pakketten. “Je hebt de keuze uit vijf, tien of vijftien bijlessen, maar net wat jij nodig denkt te hebben. In overleg met de docent kunnen deze lessen worden gegeven waar en wanneer het beide partijen uitkomt. Dit spreken zij onderling af waardoor we heel flexibel kunnen werken. Lessen worden bij ons vooraf betaald, dus ook daar heb je vervolgens geen omkijken meer naar. Alles om het voor de leerlingen – en hun ouders – zo makkelijk en leuk mogelijk te maken.”

Wil je meer weten over BLIJLES Bollenstreek? Neem dan een kijkje op www.blijlesbollenstreek.com.

Nu het de jonge ondernemers zo voor de wind gaat en ze tegenwoordig zelfs hun eigen kantoor hebben van waaruit ze werken, hebben ze de mogelijkheid om zich nog meer voor anderen in te zetten dan puur door het geven van bijles. “Sinds onze start zijn we fenomenaal gegroeid”, vertelt Max trots. “Daardoor kunnen we nu ook andere jonge initiatieven ondersteunen. Jongeren zijn de toekomst en worden nog te vaak onderschat. Vanuit onze rol als platform steunen wij lokale en maatschappelijke initiatieven om meer jongeren een stem te geven.

BLIJLES Bollenstreek | Eigenaren: Max Uphoff & Jesper van Loon 06-48768577 / 06 -18976102 | www.blijlesbollenstreek.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).