column

In het vuur van het spel

In het vuur van het spel

01-05-2021

Nu de coronaregels langzaam versoepelen, zijn ook de mogelijkheden om samen te sporten weer uitgebreider. In het vuur van het spel zit een ongeluk in een klein hoekje: een bal die hard tegen een hoofd komt, een verkeerd geplaatste trap, of een lelijke val. Ook in een sport- en spelsituatie kun je makkelijk letsel oplopen. Als iemand je schade toebrengt tijdens een sport- en spelsituatie, kan je diegene daarvoor dan aansprakelijk stellen?

In een sport- en spelsituatie geldt een hogere aansprakelijkheidsdrempel dan in het normale leven. In sport en spel loopt men nou eenmaal een hoger risico om schade op te lopen. Het komt erop neer dat diegene die aan de activiteit meedoet wordt geacht het daaraan klevende risico te hebben aanvaard.

Pas als het veel te ver gaat en daarmee eigenlijk de grenzen van het spel worden overschreden, kan iemand aansprakelijk zijn. Bijvoorbeeld als de spelregels niet worden nageleefd, of als iemand een tackle uitdeelt na het eindfluiten. Maar ook het eigen gedrag van het slachtoffer is van belang: als diegene zich zelf bijvoorbeeld niet aan de spelregels heeft gehouden. De feiten en omstandigheden van het geval zijn bepalend.

Neem contact op met ons kantoor voor vrijblijvend advies.

Kleine Houtweg 113 Haarlem | 023-8200690 info@vanww.nl | www.vanww.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen