bruisende zaken

Kom weer terug in je kracht!

Kom weer terug in je kracht!

01-06-2021

Als expert ouderschap en communicatiedeskundige helpt José Koster mensen weer op weg in hun leven. Ze doet dit niet alleen als ouderbegeleider maar ook als coach in relaties en persoonlijke ontwikkeling. Daarnaast is ze supervisor en verzorgt ze trainingen en opleidingen voor professionals en schrijft ze veel over haar vakgebied.

‘Ik geloof in wat ik doe’

Het is tekenend voor de enorme gedrevenheid waarmee ze haar werk doet. “Ik heb steeds hetzelfde doel voor ogen: mensen helpen de verbinding met zichzelf terug te vinden zodat ze vanuit vrijheid hun eigen plek in relatie tot anderen
- kinderen, partner, collega’s
- kunnen bepalen.”

Inzicht in jezelf

José werkte jaren in het onderwijs en de taal- en opvoedingsondersteuning en kwam op een gegeven moment toevallig in aanraking met de ouderschapstheorie van Alice van der Pas. “Die raakte me. Ik was toen stiefmoeder van een meisje van zes jaar oud en vond het opvoeden vooral ingewikkeld. Ik was onzeker en kwam heel erg mezelf erin tegen. En daar voelde ik me dan weer schuldig over. Van der Pas benadrukt dat dit soort emoties heel normaal zijn. In haar visie moet je eerst jezelf beter leren begrijpen. Dat geeft je meer ruimte in de relatie met je kinderen. Ik ben inmiddels ook moeder van drie biologische kinderen en een ‘deeltijd-pleegzoon’ en heb mogen ervaren dat dit echt zo is.”

Het familiesysteem

“Waar traditionele opvoedingsondersteuning zich richt op het geven van tips en handvatten ga ik bij mijn ouderbegeleiding echt de diepte in. Middels systemisch werken proberen we zicht te krijgen op de onderstroom die ten grondslag ligt aan het probleem waar je mee komt. Het is vaak terug te voeren op zaken die we meekrijgen vanuit ons familiesysteem. Als je bijvoorbeeld gewend was als kind altijd mee te bewegen met je ouders, dan kun je het moeilijk vinden om als ouder je eigen kind te begrenzen. Dat patroon kan natuurlijk ook invloed hebben op je contacten met anderen: je partner of je collega’s. In mijn coachingtrajecten hanteer ik dan ook dezelfde werkwijze. Eén of twee sessies leveren meestal al heel waardevolle inzichten op.”

06-4101400 | contact@josekoster.nl | www.josekoster.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen