Adverteren werkt!

column

Los je problemen op met een ervaren mediator

Los je problemen op met een ervaren mediator

01-08-2021

Als je door een ongeluk schade pijn en verdriet meemaakt, is dat al erg genoeg. Nog veel erger is het als je met de verzekeraar van degene die het heeft veroorzaakt terecht komt in een slepend en stroperig traject, waarin je je telkens moet verantwoorden, terwijl het eind niet in zicht komt en de schade niet wordt vergoed. Je krijgt het gevoel dat je alleen maar een nummer bent, dat er niet echt naar je wordt geluisterd en dat je klachten en beperkingen niet worden erkend. Dat kan ontzettend frustrerend zijn.

Maar wist je dat er een andere manier is om dit soort problemen op te lossen? Dat kan namelijk onder leiding van een ervaren mediator in letselschade. Als een zaak langer dan drie jaar loopt, mag je daarom vragen. De meeste verzekeraars vinden dat een goed idee omdat ze het zelf ook niet leuk vinden dat de zaak nog niet is opgelost.

Tijdens een mediation komen partijen samen bij de mediator. Op zo’n dag nemen alle betrokkenen de tijd om goed naar elkaar te luisteren en zich te verplaatsen in de gezichtspunten van de ander. Dat gesprek kan de lucht al enorm klaren.

Het mooiste is het natuurlijk wanneer partijen er op zo’n dag in slagen een regeling te bereiken. In de meeste gevallen gebeurt dat ook. Maar wat ook al enorm helpt is als het de partijen lukt om met elkaar goede afspraken te maken over de verdere aanpak van het letselschadetraject. Zij kunnen bijvoorbeeld samen bedenken een deskundige te raadplegen die nader onderzoek doet, of zij kunnen bepalen welke aanvullende informatie nog op tafel moet komen om de schade beter te kunnen onderbouwen. Door zo’n tussenstap in te bouwen komt de echte oplossing meestal ook veel sneller naderbij.

De meeste mensen die bij mij als mediator aan tafel hebben gezeten, zijn blij met het resultaat en voelen zich opgelucht.

Kijkt u maar eens naar wat klanten vertellen op onze site, www.vanww.nl: https://www.klantenvertellen.nl/reviews/1064790/van_wassenaer_wytema_letselschade_advocaten_and_mediation?from=widget&lang=nl

Kleine Houtweg 113 Haarlem | 023-8200690 info@vanww.nl | www.vanww.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).