bruisende zaken

BEN JIJ EEN HELPER, PRESTEERDER  OF CREATIEVELING?

BEN JIJ EEN HELPER, PRESTEERDER OF CREATIEVELING?

01-11-2021

Het Enneagram Het Enneagram helpt je om op een diepere laag bewust te worden van wie je bent, wat je drijfveren zijn en hoe je jezelf gedraagt. Dit keer behandelen we de drie types die primair voelers zijn.

Binnen het Enneagram zijn er drie types die primair gericht zijn op gevoel.

Type 2 de Attente Helper

Type 2 is de Attente Helper en wordt gemotiveerd doordat ze geapprecieerd wil worden. Tweeën zien de wereld als een plek waar mensen afhankelijk zijn van hen voor hulp. Ze ontlenen hun waarde aan het feit dat mensen hen aardig vinden en nodig hebben. Tweeën vinden dat ze zelf liefdevol zijn en daarom het ook verdienen om geliefd te worden.

Type 3 de Competitieve Presteerder

Type 3 is de Competitieve Presteerder en wordt gemotiveerd doordat ze de beste wil zijn. Drieën zien de wereld als een plek voor winnaars (‘survival of the fittest’). Daarom moeten ze te allen tijde ervoor zorgen dat ze niet falen en hun succes kunnen waarborgen. Wanneer je faalt, tel je niet meer mee.

Type 4 de Intense Creatieveling

Type 4 is de Intense Creatieveling en wordt gemotiveerd doordat ze uniek en authentiek wil zijn. Het wereldbeeld van Enneagram type 4 is dat ze iets missen in het leven dat anderen in hun ogen wel hebben. Daardoor zijn ze altijd op zoek naar hun ware identiteit.

Kijk voor de video’s van deze en de overige zes types op onze website: www.wenhcoaching.nl

Wijntjes & Van ‘t Hull Coaching | 06-41189466 ( Caroline) / 06-52589192 (Maaike) info@wenhcoaching.nl | www.wenhcoaching.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen