Column

Uitvaartverzekering! Wel of niet? LEES de kleine lettertjes!

Uitvaartverzekering! Wel of niet? LEES de kleine lettertjes!

01-08-2022

Veel mensen denken: ik ben er dan toch niet meer, dat laat ik aan mijn naasten over! Weet wel dat je jouw naasten met de kosten opzadelt en dat dat niet altijd wenselijk is. Die kunnen hoog oplopen. Uiteraard zijn er goedkopere mogelijkheden maar weet dat daar ook beperkingen voor gelden.

Veel mensen hebben een natura verzekering (pakket)verzekering afgesloten bij een bepaalde partij. Deze partij garandeert dan een volledige crematie of begrafenis.

Maar heb je de kleine lettertjes gelezen? Wat gebeurt er als jij (of jouw naasten) de uitvaart niet door Partij X wilt laten doen, maar zelf een uitvaartondernemer wilt kiezen? Dat kan om verschillende redenen zijn. Bijvoorbeeld: de vorige keer is het niet goed gegaan en wil je nu iemand anders. Of je hebt juist goede ervaringen bij iemand en die wil je ook voor jouw dierbare.

Veel van deze verzekeringen hebben geen vrije keuze van uitvaartondernemer. Wil je per se een eigen gekozen uitvaartondernemer? Dan krijg je vaak maar een klein bedrag uitbetaald. Denk dan aan bijvoorbeeld de helft van de verzekerde waarde. Het dekt in ieder geval nooit een hele uitvaart.

Een kapitaalverzekering met vrije keuze voor een uitvaartondernemer is wat ons betreft een goed begin. Bij deze verzekering krijg je een bedrag uitgekeerd en ben je nooit verplicht bepaalde producten af te nemen. Denk dan aan bijv. een volgauto of kaarten . Daarnaast je kiest je eigen uitvaartondernemer om het afscheid te regelen.

Afscheid nemen kan je maar één keer en dan wil je dat dit goed gaat én goed voelt.

Wil je vrijblijvend eens een gesprek over dit onderwerp? Bel, mail of app ons. Wij zijn er voor al je vragen betreffende een afscheid.

Ankh Uitvaartzorg | Brigitte Otte | 06-22893080 | Mirjam Lucas | 06-22426018 | www.ankhuitvaartzorg.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen