bruisende zaken

‘We doen het met z’n allen’

‘We doen het met z’n allen’

01-11-2022

Van een internationaal transportbedrijf tot een kunstgalerie: ondernemer Hans Muis heeft het allemaal onder zijn hoede gehad. Tijdens een sabbatical van twee jaar richtte hij zich geheel op Neuro Linguïstisch Programmeren. “Gedurende mijn zoektocht kwam ik erachter dat ik meer en directer in contact wilde zijn met mensen.” Hans ging aan de slag in de horeca en nam vijf jaar geleden Wolkers over. Sinds kort is hij de trotse eigenaar van Specktakel, een uniek restaurant middenin de bruisende binnenstad van Haarlem dat al meer dan eenentwintig jaar een begrip is in Haarlem en omgeving.

Werelds genieten bij Specktakel

 

“Ondernemen is helemaal mijn ding”, vertelt Hans gedreven. “Ik vind het een uitdaging om een bestaande zaak te updaten en voort te borduren op datgene wat er al is. Natuurlijk heb je te maken met pieken en dalen. Daar moet je tegen kunnen als ondernemer. Persoonlijk zou ik niet anders willen. Ik heb die spanning nodig, anders zou het maar saai worden.” Met de overname van Wolkers (“dat was een beetje mijn kindje”) werd zijn liefde voor de horeca geboren. “Dat bleek ik zo leuk te vinden dat ik erin ben blijven hangen.”

Restyling interieur

In augustus jl. is Specktakel flink verbouwd. “We zijn tien man sterk twee weken lang bezig geweest om met name het interieur te restylen en te vertalen naar het nu. De luxe uitstraling past veel beter bij de gerechten die onze chef-kok serveert. Hij werkt al negentien jaar bij Specktakel, we hopen dat hij dit nog negentien jaar blijft doen. Het eten en de beleving daaromheen zijn overigens hetzelfde gebleven, een succesformule moet je niet veranderen.” Houd je meer van een jungle sfeer? Dan kun je beter een plaatsje zoeken in de sfeervolle overdekte binnentuin van Specktakel.

Wereldkeuken

Specktakel richt zich op de wereldkeuken. Verwacht dus vooral verrassende, exotische gerechten als krokodil en kangoeroe. Ook visliefhebbers én vegetariërs kunnen hun hart ophalen. Alles wordt vers bereid in eigen keuken, met wereldse ingrediënten. “Bij Specktakel zetten we ware kunstwerken op tafel en weten we alle zintuigen te prikkelen. Visueel, auditief, kinesthetisch, auditief digitaal, gustatorisch en olfactorisch: alle facetten komen aan bod. We streven naar een hoog niveau, niet pittig maar intens en vol van smaak. Het gaat om de smaaksensatie: bij ons proef je eten dat beweegt, sist, rookt en ruikt, eten dat de mondsensatie ten volle prikkelt.”

Geluksmomenten creëren

“In onze visie gaat het bij alles om het vinden van de juiste balans. Uiteindelijk draait het om de mensen. Als team doen we ons uiterste best om geluksmomenten te creëren voor onze gasten én voor onszelf. Maar dat kunnen we niet alleen, dat doen we samen met onze gasten. Alle aanwezigen vormen een onmisbare schakel in het geheel. Ik vind het fascinerend om te zien hoe we met z’n allen de avond opbouwen, ieder in zijn of haar eigen rol en aanwezigheid. Gezamenlijk geven we vorm aan de beleving. We hopen nog lang deel te mogen uitmaken van dit mooie samenspel.” Nieuwsgierig geworden naar Specktakel? We zien u graag!

 

We gaan voor een optimale beleving

Spekstraat 4, Haarlem - 023-5323841 - info@specktakel.nl - www.specktakel.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen