Opvallen? Adverteer in Bruist

Column

Het is gewoon zo!!

Het is gewoon zo!!

01-12-2022

Mijn naam is José Koster. Ik bied (relatie)coaching, ouderbegeleiding, supervisie en training. Ik ben gespecialiseerd in de psychologie van ouderschap en communicatie. Loop je rond met een vraag en wil je dat ik eens met je meekijk? Welkom!

Ken je dat gevoel? Dat je in een meningsverschil zéker weet dat je gelijk hebt? Dat alles in je protesteert en er een soort oerkracht loskomt? Dat je àlles op àlles zet om dat gelijk ook te krijgen? Herkenbaar voor velen! Zeker wanneer het gaat over zaken die diep raken, bijvoorbeeld het welzijn van je kinderen. Wanneer je het gevoel hebt dat grote waardes worden bedreigd verliezen we het vermogen om helder, verbindend en gelijkwaardig te communiceren. Hoe heftiger de geraaktheid, hoe groter de kans op verwijdering.

Helaas! Want ieder mens heeft behoefte aan verbinding. We willen allemaal gezien, gehoord en gerespecteerd worden. Een ding is zeker: dwars door alles heen vasthouden aan je eigen gelijk helpt zeker niet.

Bestond er maar een reset-knop om jezelf te herpakken en jezelf van weerstand naar wijsheid te verplaatsen. Een pauzeknop waardoor je in een conflict met je partner, buurvrouw of kinderen even van een afstandje naar de situatie kunt kijken… Nee… zo’n knop bestaat niet.

Gelukkig bestaan er wel mensen die eens met je mee kunnen kijken om zicht te krijgen wat maakt dat jij juist in dit soort specifieke situaties zó geraakt wordt.

Dàt helpt pas echt en ook langdurig, want wanneer je zicht krijgt op de oorsprong van je waarden en gevoel, ontstaat er vrije ruimte om in verbinding te blijven: met jezelf èn de ander. Dan blijken er meerdere waarheden naast elkaar te kunnen bestaan.

Welkom in mijn praktijk! Ik kijk graag met je mee.

06-41014000 | contact@josekoster.nl | www.josekoster.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen