column

Mijn letselschadezaak  loopt vast, wat nu?

Mijn letselschadezaak loopt vast, wat nu?

01-02-2023

Letselschadezaken staan erom bekend dat ze lang kunnen duren. Soms komt dat omdat de zaak vastloopt: het slachtoffer en degene die de schade moet betalen (doorgaans een verzekeraar) worden het niet eens over de schadevergoeding. In zo’n geval zijn er drie opties: naar de rechter, mediation of naar de Kamer Langlopende Letselschadezaken, de Kamer LLZ. Deze kamer is nieuw en we vertellen er graag meer over.

De Kamer LLZ bevindt zich nog in de testfase, de pilot. De kamer bestaat uit drie experts die allemaal in de letselschadebranche werken en een voorzitter met een achtergrond in de rechtspraak.

Partijen kunnen vrijwillig en gratis hun zaak aan de Kamer LLZ voorleggen, als de zaak langer dan twee jaar loopt. De uitspraak van de Kamer LLZ is bindend: partijen zullen het hiermee moeten doen. Deze procedure is dus vergelijkbaar met de Rijdende Rechter.

Is uw letselschadezaak vastgelopen en heeft u vragen over de verschillende opties? Onze letselschade-advocaten en mediator gaan graag vrijblijvend met u in gesprek.

Kleine Houtweg 113 Haarlem | 023-8200690 info@vanww.nl | www.vanww.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen