Column

‘Durf te leven, mét je lichaam!

‘Durf te leven, mét je lichaam!

01-05-2023

Mensen met een eetstoornis leven steeds minder in hun lichaam en steeds meer in hun hoofd. Ook wanneer er geen sprake is van ondergewicht; dan wordt het lichaam ook verwaarloosd, genegeerd, onderdrukt.

Je zou kunnen zeggen dat mensen met onder andere eetstoornissen langzaam maar zeker – soms letterlijk- van de aarde weg gaan, opstijgen naar hun hoofd, hun geest. Helaas zullen deze unieke en mooie mensen hun eigen waarde en straalkracht dan alleen nog in hun eigen hoofd beleven, met een beetje geluk. Wat zonde! In het eigen hoofd kun je alles bedenken, gevoelens een afgebakend plekje geven, zonder dat iemand weet wat er zich daar af speelt. Je beperkt er de risico’s. Je kunt zelfs je eigen herinneringen, je eigen pijnen onderdrukken of vergeten en niemand zal je er zomaar naar vragen. Dat is waar… Contact ervaren met je eigen lichaam betekent: een plek voor jezelf maken, jezelf in de wereld zetten met lijf en leden, gezien worden, risico op eventuele oordelen of weerstand voelen. Maar ook de kans om te stralen met wie je in wezen bent. Met wat jij als unieke mens te bieden hebt aan de wereld. Als jij van jezelf houdt, dan heb jij ook zoveel liefde door te geven.

Bij deze een oproep aan mensen met onder andere een eetstoornis: Je kunt leren om je veilig te voelen in het nu en het is mogelijk om te genieten en vrij te zijn in het nu. Zelfs kun je leren om schoonheid te ervaren bij alles wat moeilijk of pijnlijk is. Het zal je verrijken om dat allemaal in je lichaam op te nemen als ervaring en om te verteren. Te doorleven.

Ben niet bang om te stralen, met alles wat bij jou hoort! Je bent heel erg welkom!

Kerklaan 3, Spaarndam 06-31072342 irene@praktijk-juniper.nl www.praktijk-juniper.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen