column annemiek

Elke verandering begint met een andere manier van kijken

Elke verandering begint met een andere manier van kijken

29-06-2018

Mijn naam is Annemiek, vanuit mijn praktijk ben ik werkzaam als coach en psychosociaal therapeut.

Elk gedrag heeft een reden

Wanneer je een verandering wilt aanbrengen in een gedraging, die bijvoorbeeld voortkomt uit angst, is er als fundament complete openheid nodig. Openheid naar onszelf en naar de gedraging.

Vanuit dit oogpunt is relatief snel te achterhalen welke reden/oorzaak er schuil gaat achter het ongewenste gedrag. Want lieve lezers, elk gedrag (helpend of belemmerend) heeft een reden, al zijn we ons hier niet altijd van bewust.

Zodra we deze reden onder ogen zien en begrijpen, kunnen we op een dieper niveau naar het gedrag kijken. Doordat de zienswijze verandert en de focus er in z’n geheel op ligt, zal de gedragsverandering vanzelf in beweging komen en kan deze gedraging laag voor laag worden losgelaten. Daarmee zouden we kunnen zeggen dat de kijk op alles in en om ons heen het gedrag, en vanzelfsprekend ook het welzijn, continu beïnvloedt.

Vaak wordt het vertrouwde, doch onwenselijke gedrag geaccepteerd en voor lief genomen. Jammer, want uit ervaring weet ik dat een gedrags-verandering veel nieuwe en waardevolle bewegingen in gang zal zetten.

Graag geef ik een kijkje in het recept. “Men neemt een bodempje aandacht, giet daar een hoeveelheid zelfreflectie overheen, lengt het aan met een scheut realiteitsbesef en brengt het tot slot op smaak met het nodige begrip en maakt het af met een flinke toef zelfliefde!”

Centrum aan het Spaarne | Spaarne 112 Haarlem | 06-41843332 info@sensepower.nl | www.sensepower.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen