Column Janey Wilke-van der Neut

Zwanger

Zwanger

29-06-2018

Ik word gebeld door Emma, zij is zwanger van haar tweede kind en voelt zich heel naar. Zo misselijk en moe voelde ze zich niet de eerste keer.

Ze hoorde van een vriendin dat acupunctuur goed kan helpen, maar twijfelt of het iets voor haar is.

Ze komt voor een intake en ik leg haar uit dat ongeveer 80% van de zwangere vrouwen klachten heeft van misselijkheid en braken tijdens de zwangerschap.

Vanuit de Traditionele Chinese Geneeskunde wordt dit verklaard doordat meer energie gaat stromen richting de baarmoeder. En ook energie die eerst naar beneden stroomde stroomt nu naar boven. Dit kan doorschieten, waardoor de klachten van misselijkheid en in het ergste geval ook braken kan voorkomen.

Deze tegengestelde stroom wordt ook wel een “rebellerende Qi” genoemd. Nu is het naast acupunctuur ook goed om gember te proberen en goed naar het leefritme te kijken qua rust en eetpatroon. Ze ziet het zitten om de behandeling een kans te geven en we gaan van start.

Na elke behandeling gaat het een stukje beter en na 3 behandelingen belt ze me: “Ik voel me weer goed zwanger!” Eindelijk kan ze weer genieten van de zwangerschap.

Janey Wilke-van der Neut Marsmanplein 116C Haarlem 06-14470491 of 023-5769385 info@balans-co.nl www.balans-co.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen