bruisende zaken

Terug in je kracht    met Trauma Sensitive Yoga

Terug in je kracht met Trauma Sensitive Yoga

30-09-2018

Toen Esther van der Sande in Australië in aanraking kwam met Trauma Sensitive Yoga, werd ze meteen gegrepen door de kracht van deze bijzondere vorm van yoga. Ze volgde de opleiding bij pionier David Emerson en is inmiddels al 5 jaar gecertificeerd Trauma Sensitive Yoga Facilitor (de eerste in Nederland).

“Trauma sensitive yoga is specifiek ontwikkeld voor mensen met een posttraumatische stressstoornis of mensen met een zogenaamd ontwikkelings- en complex trauma als gevolg van langdurige blootstelling aan traumatische ervaringen binnen het gezin of binnen een relatie”, vertelt Esther, oorspronkelijk counselor en psychotherapeut, gedreven. “Zij krijgen op een bepaald moment in hun leven vaak last van stress gerelateerde klachten, angsten en depressie.”

Losmaken wat vast zit
“Trauma sensitive yoga kan helpen de klachten te verminderen. Het lichaam onthoudt alle ervaringen die we ooit in ons leven hebben opgedaan. Door 1-op- 1 of in kleine groepjes eenvoudige yoga en ademhalingsoefeningen te doen, kom je langzaam maar zeker weer in contact met je lichaam en je omgeving, en komen emoties los die heel lang vast hebben gezeten. Dat kan behoorlijk overweldigend zijn.”

Zonder woorden
“Ik doe mijn best om een veilige omgeving te creëren. We doen de oefeningen samen, zonder aanraken en zonder dat er gesproken hoeft te worden. Gedurende de sessies nodig ik uit om keuzes te maken, juist omdat mensen in een situatie hebben gezeten waarin ze die mogelijkheid niet hadden. Naarmate ze weer leren voelen, gaan ze ook betere, gezondere keuzes maken voor zichzelf. Ik zie hen gewoon opbloeien tijdens de sessies, het is mooi om mensen weer in hun kracht te kunnen zetten.”

Workshops
Als oprichter van Trauma Sensitive Yoga Nederland leidt Esther ook anderen op in de trainingsmethode. “Ik geef regelmatig workshops. In september hebben we met veel succes een uitverkochte workshop gehouden.”

“De eerstvolgende workshop staat op vrijdag 1, zaterdag 2 en zondag 3 maart 2019 op het programma. Hoe meer mensen we kunnen helpen, hoe beter.”

“Ik help mensen om zichzelf te helpen”

Trauma Sensitive Yoga Nederland | Haarlem/Amsterdam 06-11485057 | info@traumasensitiveyoganederland.com www.traumasensitiveyoganederland.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND

Haarlem Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).