Column

  Hoofd  op pootjes

Hoofd op pootjes

30-09-2018

Heb je het vaak zo druk, dat je het gevoel krijgt alleen nog een hoofd op pootjes te zijn? Of dat er voortdurend een konijn in je brein rondspringt dat je ‘s nachts uit je slaap houdt? Zou je af en toe weleens wat rust willen? Dan zou Zen meditatie iets voor jou kunnen zijn.

Mediteren is niet moeilijk en veel heb je er niet voor nodig: een kussentje, een bankje of een stoel en een rustige plek. Daar zit je dan; alert, met een rechte rug en zo ontspannen mogelijk. Door je alleen te concentreren op je lichaam, komt er ruimte in je hoofd, zodat je je indrukken en emoties kunt verwerken. In het begin kost het je de nodige inspanning

Maar juist door die inspanning kom je tot optimale ontspanning die zich doorzet in de rest van je leven

Om het positivieve effect van zenmeditatie te ervaren moet je het met regelmaat doen. En daar zit ‘m nou net de uitdaging. Om het makkelijker te maken mediteren we daarom bij ZenPunt samen. In kleine groepen en onder deskundige begeleiding. Zo leer je mindfulness integreren in je dagelijks leven en dat biedt je de kans om elke dag een moment van rust te hebben.

Als jij verlost wilt worden van dat konijn in je brein of niet langer een hoofd op pootjes wilt zijn, kom dan eens langs bij ZenPunt in hartje Haarlem.

Nieuwe Gracht 86 Haarlem | 06-48475451 info@zenpunt.nl | www.zenpunt.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND

Haarlem Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).