Column

     Een korreltje zout...

Een korreltje zout...

30-09-2018

In een overvol leven waar je op van alles moet letten, kan het plezier makkelijk uit je alledaagse wereld wegglijden. Je bent zo je best aan het doen om alle ballen in de lucht te houden dat je van hot naar her rent en vergeet dat er ook tijd mag zijn om te ontspannen. Wat gebeurt er met en in jou als je zo gestrest bent?

Als je constant heel druk bezig bent, krijgt je hoofd teveel te verwerken. Je brein geeft vervolgens die gestreste signalen door aan je lichaam. Voor je het weet, raken je hoofd en lichaam uitgeput. Je komt vast te zitten in een bepaalde manier van denken en doen. Vaak lukt het niet eens meer om aan andere mogelijkheden te denken. Soms kun je heel star worden in je denken -omdat je zo’n strak schema hebt- en zal je lichaam op een gegeven moment ook gaan reageren door stram en stijf te worden

Neem het leven dan met een korreltje zout. Maak lol. Dansen kan helpen. Yoga ook. Kijken naar een heerlijke komedie. Luister naar vrolijke muziek en LACH! Begin gewoon heel klein met een glimlach op straat naar mensen die je tegenkomt. Trek een mondhoek omhoog, zeg goedendag. Je mag doen alsof

Loop je vast, dan kunnen we samen kijken hoe je jouw ‘plezier’ terug kunt krijgen. De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen.

Praktijk voor Spirituele Psychologie Zijlweg 301 Haarlem | 06-23318056 | louise@louisetuijt.nl | www.louisetuijt.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND

Haarlem Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).