column

Angst had mijn natuurlijke ademhalingspatroon bevroren

Angst had mijn natuurlijke ademhalingspatroon bevroren

01-01-2019

Onze adem registreert het verloop van alles waar we ooit bang of verrast, geschokt, of opgewonden of blij over zijn! En elke keer als iets ons herinnert aan een vervelende emotie, roepen we onbewust een beperkend ademhalingspatroon op.

Maar liefst 75% van onze vitale energie wordt geleverd door onze ademhalingspatronen. Hoe vrijer we zijn om te ademen, des te vrijer zullen we zijn in ons dagelijks leven! De ervaringen in het leven die ons het meest beïnvloeden, zijn die welke een krachtig emotioneel effect op ons hebben. Dit merken we het eerst op in de manier waarop we ademen. Om je los te koppelen van hoe je je voelt, is het belangrijk om een manier te vinden om verbinding te maken met je adem en je lichaam.

Als je ademhaling laag is, kan het zijn dat je geschokt of waakzaam bent. Als deze snel is, ben je meestal opgewonden. Wanneer je diep in je buik ademt, heeft de endorfine die je adem produceert, een diepgaand effect op je gevoel van welzijn.

Er is een eenvoudige manier om er achter te komen of je vasthoudt aan trauma's in je onderbewustzijn. Wat gebeurd er als je op je rug gaat liggen, hoe moeilijk is het om uit je buik te ademen? Door bewegingen en ritmische ademhalingen wordt een geblokkeerde ademhaling die het gevolg is van onverwerkte of onbevestigde emoties vaak opgeheven.

Soms huilen deelnemers tijdens de ademhalingsoefeningen, dit kan helpen om angsten te bereiken en je open te stellen voor een vrijer leven.

“Adem jij vanuit je buik? ”

Trauma Sensitive Yoga Nederland Haarlem/Amsterdam 06-11485057 info@traumasensitiveyoganederland.com www.traumasensitiveyoganederland.com

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen