column

Spiegelen,  wat is dat en hoe doe je dat?

Spiegelen, wat is dat en hoe doe je dat?

01-02-2019

Langzaam begint 2019 zijn vorm aan te nemen. Helaas, je valt weer in je oude patronen. Ook al had je jezelf zo voorgenomen om dat dit jaar nou eens niet te doen. Maar ja dan zeurt je partner weer, heb je het alweer te druk en daar gaan alle goede voornemens.

Vooral als je je ergert aan bepaalde personen in je leven, kun je veel leren. Dat klinkt stom maar kennelijk raken zij jou in iets wat ook bij jou speelt.

Een voorbeeld. Jaren geleden had mijn zus altijd commentaar op mij, want haar leven was zo moeilijk en bij mij ging alles te gemakkelijk. Ik vond haar onredelijk jaloers op mij.

Totdat ik erachter kwam dat ik eigenlijk ook jaloers op haar was omdat zij veel meer aandacht van mijn vader kreeg. Natuurlijk gaat dat proces niet zomaar en heb je tijd nodig om er over na te denken en te voelen. Datgene wat je van een ander ‘vindt’, leert jou tegelijkertijd ook veel over jezelf. Ik noem het een soort energetische vishaken die anderen uitgooien en aan jou blijven vastkleven omdat jij daar gevoelig voor bent. Als jij goed in je vel zit en bijvoorbeeld een leuke baan hebt, dan zul je niet snel irriteren aan anderen. Maar als je zelf verdriet hebt maar het niet wil voelen, kun je je ergeren aan iedereen die lanterfantert en lang leve de lol leeft.

Herken je iets in mijn verhaal dan ben je van harte welkom om te kijken hoe jouw spiegels werken.

Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk voor Spirituele Psychologie Zijlweg 301 Haarlem | 06-23318056 | louise@louisetuijt.nl | www.louisetuijt.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen