bruisende zaken

Bijstaan van mensen met letsel

Bijstaan van mensen met letsel

01-03-2019

We staan er niet vaak bij stil en toch kan het ons allemaal overkomen, een verkeersongeval, een ongeluk op het werk, een mislukte medische ingreep, of een valpartij tijdens sport en spel. De gevolgen kunnen zowel voor het slachtoffer, als voor zijn omgeving enorm ingrijpend zijn.

Een voorbeeld uit onze praktijk: Een jong gezin, bestaande uit vader, moeder en dochtertje van anderhalf rijdt na een geslaagde wintersportvakantie naar huis. Het is koud en het ijzelt een beetje. Vader zit aan het stuur. Op een gegeven moment rijdt hij door een tunnel, waar het wegdek plotseling een stuk gladder is dan erbuiten. Daardoor verliest hij de macht over het stuur en raakt in een slip, draait om de as en komt tegen de wand van de tunnel tot stilstand.

Achter het gezin rijdt een arts, die het gezin onmiddellijk te hulp schiet. Op het eerste gezicht lijkt het allemaal mee te vallen. Vader en moeder kunnen zonder hulp uit de auto komen. Hun dochtertje zit ogenschijnlijk ongedeerd in haar extra veilige kinderzitje. Hoe schrijnend is echter de werkelijkheid! Weliswaar hebben de gordels van haar zitje hun werk gedaan, maar het hoofdje van het dochtertje is topzwaar en heeft een enorme zwieper gemaakt, met als verschrikkelijk gevolg een hoge dwarslaesie.

Dankzij snel ingrijpen van de behulpzame arts, kon haar leven worden gered; dankzij de enorme vechtlust van zowel de ouders, als het meisje zelf, kan ze nu weer thuis wonen.

Wanneer een jong en onschuldig kind het slachtoffer wordt van zo’n dramatisch ongeluk, dan roept dat vaak een oerkracht in mensen boven. Ook verzekeraars zetten dan graag hun beste beentje voor. Dankzij de coulante opstelling van de verzekeraar van de auto, zal dit meisje alles krijgen wat zij nodig heeft en krijgen ook de ouders ondersteuning op alle fronten.

Speciaal voor kinderen bestaan allerlei regels, die erop toezien dat zij zo goed mogelijk geholpen worden, zeker als het gaat om verkeersongevallen. De gedachte daarachter is dat kinderen beschermd moeten worden tegen de risico’s van het wegverkeer.

Jammer genoeg vinden lang niet alle slachtoffers van ongelukken even gemakkelijk hun weg in letselschade land. Verzekeraars zijn niet altijd zo coulant als in het geval van dit meisje. Vaak zijn ze kritisch, vandaar dat het belangrijk is op tijd een letselschadeadvocaat in te schakelen. Advocaten onderscheiden zich van schaderegeling bureaus, omdat zij als enige het recht hebben een zaak aan de rechter voor te leggen. Zij kunnen dus veel beter een vuist maken tegen de verzekeraar als dat nodig is.

Ons kantoor heeft zich toegelegd op het bijstaan van mensen met letsel. Het gaat niet alleen om het krijgen van schadevergoeding, maar ook om het krijgen van erkenning voor het leed dat onze klanten is aangedaan.

Natuurlijk kan geld het leed nooit goedmaken, maar het kan wel helpen dit leed te verzachten. Het is de kunst van een goede letselschadeadvocaat om de verzekeraar te laten inzien dat belangen niet altijd tegenstrijdig hoeven te zijn, maar dat er ook gemeenschappelijke winstpunten zijn te vinden. Op die manier kun je veel beter samen optrekken, waarbij het slachtoffer centraal staat in de schaderegeling.

In de volgende editie van Haarlem Bruist vertellen we u daar meer over.

Kleine Houtweg 113 Haarlem | 023-8200690 info@vanww.nl | www.vanww.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND

Haarlem Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).