column

Wat is jouw     roze olifant?

Wat is jouw roze olifant?

01-04-2019

Soms heb je iets gedaan of meegemaakt waar je niet over wil praten. Nooit. Want stel je voor dat iemand het hoort en je uitlacht. Je denkt dat je vrienden je niet meer willen zien. Nog erger: Ze geloven je niet. Je ergste nachtmerrie. Totaal begrijpelijk dat je daar niet over wil praten. Maakt niet uit of het iets kleins, onschuldigs of iets groots en niet te bevatten is.

Zoiets is echt heel erg naar. In het begin voelt het alsof iedereen kan zien dat jij een geheim hebt. Maar na verloop van tijd heb je daar steeds meer laagjes overheen gelegd en je kunt bijna de hele tijd doen alsof er niets is aan de hand is. Het hoeft helemaal niets ingewikkelds te zijn; stoppen met roken, afvallen, dat ene litteken, een eetstoornis, niet voor een groep durven staan, nee durven zeggen. Die dingen waarvan lijkt dat jij de enige bent. Dan opeens gebeurt er iets in je leven. Of je voelt je depressief, kan niet meer lachen of je draai niet vinden, je wordt te zwaar, je gaat je verstoppen. Tja misschien, heel misschien, wordt het dan tijd om toch te gaan kijken wat je hebt verborgen. Soms helpt het al om iemand in vertrouwen te nemen. Soms helpt het om datgene waar jij je voor schaamt, te bespreken want dan merk je dat jouw ‘roze olifant’ voor anderen heel gewoon is.

Heb je hulp nodig om dat beschermlaagje en wat daaronder zit, te bekijken terwijl je je toch oké kunt blijven voelen dan ben je van harte welkom om te kijken hoe we dat samen kunnen doen.

De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk voor Spirituele Psychologie Zijlweg 301 Haarlem | 06-23318056 | louise@louisetuijt.nl | www.louisetuijt.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen