column

Slow Down ‘Sister’

Slow Down ‘Sister’

01-04-2019

‘Kom jongens, pak snel jullie jassen anders komen we te laat!’, Is een zin die ik mezelf regelmatig tegen mijn kinderen heb horen roepen. Om nog maar niet te spreken over hoe vaak ik het woordje ‘snel’ in een zin verwerkte. Na een vakantie in Gambia werd mij duidelijk in welk tempo ik in Nederland leef.

Nu heeft dit verhoogde tempo voor een groot deel te maken met mijn karakter. Als ik van nature relaxt en achteroverleunend door het leven zou fietsen, had ik me waarschijnlijk niet zo opgejaagd gevoeld en was het verschil met het leeftempo in Gambia me wellicht minder opgevallen.

De eerste weken na mijn terugkomst lag dit verschil in tempo nog duidelijk aan de oppervlakte. Echter toen ik niet lang erna met enige haast in mijn auto stapte en mijn verworven bewustzijn inmiddels ver te zoeken was, klonk het liedje ‘Slow down brother’ van Douwe Bob. Mijn gedachten gingen terug naar het Gambiaanse tempo.

Sindsdien zing ik het lied op momenten dat ik mezelf dreig te verliezen in het gevoel opgejaagd te zijn. Dit wil ik mijn kids niet meegeven! Naast het liedje als een ‘mantra’ te gebruiken, sta ik af en toe letterlijk even stil in de ruimte. Slow down sister…

Wilt u meer weten dan kunt u vrijblijvend contact opnemen.

Mijn naam is Annemiek, vanuit mijn praktijk en op locatie ben ik werkzaam als trainer, coach en psychosociaal therapeut.
 

 

Ik sta af en toe letterlijk even stil in de ruimte

Centrum aan het Spaarne | Spaarne 112 Haarlem | 06-41843332 info@sensepower.nl www.sensepower.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen