BRUISENDE COLUMN

Hak nu de knoop door!

Hak nu de knoop door!

30-11--0001

Je huis is te klein geworden en eigenlijk ben je toe aan een nieuw interieur. Wat doe je? Verbouwen of toch maar op zoek naar dat ene droomhuis dat aan al je wensen voldoet? Een lastige keuze. En hoe langer je aarzelt, hoe lastiger het wordt om knopen door te hakken. Wij helpen je graag een handje op weg.

Gaan we verkopen of verbouwen?

Je wordt er vandaag de dag bijna mee doodgegooid op de televisie: programma’s die gaan over het verbouwen van je huis (door jezelf of door anderen), het kopen van een huis (in eigen land of ver daarbuiten) of het restaureren van een bouwval. Leuk om inspiratie op te doen of stiekem mee te lachen, maar hoe zit het met jouw eigen plannen?

Woonwensen

Of je nu gaat kopen of verbouwen, zo’n beslissing neem je niet van de ene op de andere dag. In beide gevallen zijn er veel kosten mee gemoeid, maar wat is het meest gunstige? Dat is moeilijk te zeggen. Veel hangt af van je eigen wensen, maar vooral ook van je budget. Begin daarom met het maken van een lijstje met jouw woonwensen. Ben ik blij met de locatie van mijn huis? Hoe groot moet mijn tuin zijn? Hoeveel slaapkamers wil ik?

Financieel plaatje

De volgende stap is om te kijken wat realistisch is, vooral financieel. Een website als www.funda.nl kan inzicht geven in de kosten van een (nieuw) huis dat aan je wooneisen voldoet. Een schets van je woonwensen door een architect of een offerte bij een aannemer kunnen je inzicht geven in de kosten van een verbouwing. Bij een verbouwing is het ook niet verkeerd om alvast te checken bij de gemeente wat mogelijk is. Sommige gemeentes hanteren strenge regels voor een aanbouw aan je huidige woning. Tegelijkertijd moet je bij een verhuizing ook denken aan de extra kosten die een verhuizing met zich meebrengt. Moet er een nieuwe keuken en/of badkamer in? Hoe zit het met de aanplanting van de tuin? Etc. Pas als je dat allemaal helder hebt, kun je de juiste beslissing nemen.

Weet dat je niet de enige bent

Maak gebruik van ervaringen van anderen, zet alle voor- en nadelen op een rijtje en bedenk dat je een belangrijke stap neemt voor de komende tien, twintig jaar.

Tijd voor actie?

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).