column

Heerlijk!

Heerlijk!

01-05-2019

De vakanties staan weer voor de deur. De meeste ouders hebben hun plannen om met de kinderen op vakantie te gaan al gemaakt.

Als je met de kinderen naar het buitenland gaat, houd er dan rekening mee dat je van de andere ouder die ook het gezag over de kinderen heeft schriftelijk toestemming voor deze vakantie dient te krijgen met een kopie van zijn/haar legitimatiebewijs. Voor het geven van deze schriftelijke toestemming kun je gebruik maken van een formulier. Dit formulier kun je vinden op: www.rijksoverheid.nl/documenten/formulieren/2014/02/06/formulier-toestemming-reizen-met-minderjarige-naar-het-buitenland Voor elk minderjarig kind dient het formulier volledig ingevuld en ondertekend door beide ouders op vakantie te worden meegenomen. Op Schiphol kan gevraagd worden om de schriftelijke toestemming te tonen. Uiteraard kan dit ook gevraagd worden door het land waar je naar toe gaat.

Maar hoe is het geregeld als je als ouder alleen het gezag over jouw kind hebt? Dan heb je wettelijk gezien geen toestemming nodig van de andere ouder.

Het is wel verstandig om van deze situatie bewijsstukken mee te nemen, omdat het voor de marechaussee niet duidelijk is wanneer er sprake is van een ouder met gezag of een ouder met gezamenlijk ouderlijk gezag. In zo’n situatie zou ik adviseren om op vakantie mee te nemen een geboorteakte, een uittreksel BRP, een bewijs waarin het gezag aan jou is toegekend of een uittreksel uit het gezagsregister. Dat laatste kan verwarring geven want als je nooit getrouwd bent geweest en je hebt als partners geen gezamenlijk ouderlijk gezag aangevraagd, dan komt jouw kind niet in het gezagsregister voor.

Heb je vragen hierover? Stel ze gerust.

Fijne vakantie! Assia Krim

Kick Smitweg 2 Haarlem 023-5737081 info@krimadvocaten.nl www.krimadvocaten.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen