thema

Hello sunshine

Hello sunshine

01-06-2019

Eén van de populairste fashionitems: de zonnebril. Hoewel je zonnebril er natuurlijk ook kek uit moet zien, dient die bril in de eerste plaats om je ogen te beschermen tegen de uv-stralen van de zon. Waar moet je allemaal rekening mee houden bij de aanschaf van een goede zonnebril? We helpen je graag met wat tips.

Door het dragen van een zonnebril verminder je de kans op kraaienpootjes rond je ogen

Tip 1 Dat uv-straling schadelijk is voor de huid, weten de meeste mensen wel. Dat hetzelfde geldt voor de ogen is helaas nauwelijks bekend. Zonder goede bescherming kan uv-straling namelijk permanente schade aan de ogen veroorzaken. Een goede zonnebril heeft het kwaliteitslabel UV-400 of het opschrift 100% UV-bescherming. Check dit voor je een bril koopt.

Tip 2 Een goede zonnebril beschermt niet alleen je ogen, maar ook de tere huid eromheen. Let er bij het passen van een nieuwe zonnebril dus op dat deze breed genoeg is om ook de huid rond je ogen voldoende te beschermen. Dit verkleint de kans op huidveroudering.

Tip 3 ‘Had ik maar veel eerder een zonnebril op sterkte genomen.’ Misschien wel de belangrijkste tip voordat je een zonnebril gaat uitzoeken: laat je ogen opmeten. Wanneer je je ogen hebt laten opmeten, kan de opticien bepalen of je voldoende hebt aan een 'gewone' zonnebril of dat je juist een zonnebril op sterkte nodig hebt.

Met een kleurtje
Wist je dat gekleurde glazen niet alleen mooi zijn, maar ook nog een reden hebben? Gele glazen: verscherpen het zicht. Bruine glazen: zorgen dat het zonlicht minder verblindend is. Grijze glazen: verminderen de felheid van het licht. Groene glazen: beperken de verblinding door de zon en filteren een deel van het blauwe licht. Roze glazen: zorgen voor een uitstekend contrast. Daarnaast staat een roze zonnebril natuurlijk geweldig op een festival!

Voor de kids
In welke (speelgoed)winkel je ook kijkt, zodra het zonnetje schijnt, vind je overal vrolijke zonnebrillen voor kids. Heel leuk natuurlijk, maar vaak gaat het hier om goedkope brilletjes met plastic glazen zonder enige bescherming voor de juist zo tere kinderoogjes. Koop dus ook voor kinderen altijd een zonnebrilletje met uv-filter.

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


BRUIST PUZZELS


EDITIE VAN DE MAAND

Haarlem Bruist
Klik om het magazine te lezen


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).