column

Noodkreet!

Noodkreet!

01-06-2019

Regelmatig is in het nieuws dat mensen die letsel hebben opgelopen in een jarenlange strijd met verzekeraars verzeild raken. Het proces van schaderegelen en oplossen is vastgelopen en verzandt. Een langdurige juridische procedure lijkt de enige uitweg, iets waar niemand op zit te wachten.

Zo’n nieuwsbericht is eigenlijk een noodkreet van het slachtoffer. Het kan ook anders. Want hier zou mediation uitkomst kunnen bieden. Als een zaak langer dan drie jaar duurt mag het slachtoffer vragen om bemiddeling door een mediator. Meestal stemt de verzekeraar hiermee in, want ook aan die kant bestaat natuurlijk de wens om de zaak op te lossen. Geertruid van Wassenaer heeft als MfN registermediator al veel ogenschijnlijk onoplosbare zaken tot een goed einde gebracht.

Wat is het geheim van mediation? Bij mediation gaat het niet om juridische standpunten maar om het echte verhaal erachter. Het zijn wensen en belangen die tellen, niet wie er ‘gelijk’ heeft. Daardoor leidt mediation vaak tot creatieve oplossingen die via de rechter niet mogelijk zouden zijn, maar waar iedereen zich toch in kan vinden.

Tijdens mediation blijkt vaak dat slepende discussiepunten kunnen worden opgehelderd door de tijd voor elkaar te nemen en informatie uit te wisselen.

De partijen luisteren actief naar elkaars verhaal en krijgen begrip voor elkaars situatie. Het is alsof zij samen een moeilijke wenteltrap opklimmen en, eenmaal boven, opeens heel makkelijk de oplossing zien opdoemen. Vaak lukt het dan binnen een dag om de zaak met elkaar uit de wereld te helpen en beide partijen met een opgelucht gevoel naar huis te laten gaan. Zo kan het dus ook!

Wij verwelkomen u graag op ons kantoor voor een oriënterend en gratis gesprek.

Kleine Houtweg 113 Haarlem | 023-8200690 info@vanww.nl | www.vanww.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen