column

Hoe doe je dat nou?     Positief denken

Hoe doe je dat nou? Positief denken

01-06-2019

Je leest er overal over. Het lijkt zo makkelijk, zo simpel: positief denken. Maar hoe doe je dat als je je niet blij vòelt?

Weet je, gedachten zijn maar gedachten. Jij bedenkt ze zelf. Dus kun je ook iets anders bedenken. Zo simpel is het echt, maar dat is zeker niet makkelijk! Vaak is het namelijk zo dat piekeren tot iets heel anders leidt. Lastige gevoelens, gebeurtenissen die je hebt weggestopt, indrukken die je niet wil voelen, komen naar voren.

Op de een of andere manier zul je een beetje vrede moeten krijgen met die onhandige emoties voordat je ook weer vrolijker de wereld in kunt kijken.

Maar hoe doe je dat nou? Hoe ga je nou positiever denken? Zorg voor een klein opschrijfboekje en een pen. Die leg je naast je bed. Elke avond voordat je gaat slapen, schrijf je 3 tot 5 dingen op die goed zijn gegaan, die je leuk vond, waar je blij van werd.

Dat kan heel klein zijn: een bloem die lekker ruikt, iets geks wat je leest, een glimlach die je zomaar van iemand krijgt tot iets groots. In het begin is het zoeken naar wat nou leuk of fijn was. Totdat je anders leert kijken. Vaak merk je dan tegelijkertijd dat het ook met jou een stuk beter gaat.

Heb je hulp nodig om je gedachten te veranderen zodat je weer wat vrolijker tegen het leven aankijkt dan ben je van harte welkom om te kijken hoe we dat samen kunnen doen.

De Praktijk voor Spirituele Psychologie ondersteunt jou om in je kracht te komen en te blijven.

Praktijk voor Spirituele Psychologie Zijlweg 301 Haarlem | 06-23318056 | louise@louisetuijt.nl | www.louisetuijt.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen