thema

Droomhuis gezocht

Droomhuis gezocht

30-11--0001

Ben je tijdens je vakanties op Ibiza helemaal verliefd geworden op het prachtige eiland? En heb je sindsdien nog maar één droom... een eigen huis kopen op Ibiza? Bruist geeft tips waar je op moet letten bij het kopen van een huis op het mooie eiland.

Zie jij jezelf al zitten?

 

Ken de regio waar je het huis wilt gaan kopen

Voordat je een huis koopt, is het verstandig dat je de regio goed kent. Let bij het kopen van het huis ook op de afstanden tot de belangrijkste uitvalswegen en luchthavens. Zijn er winkels in de buurt en eventueel scholen en zijn deze goed te bereiken met het openbaar vervoer? Het is ook heel belangrijk dat jullie je thuis voelen in de omgeving. Ergens wonen is niet hetzelfde als op vakantie gaan en het is belangrijk dat jij je daarvan bewust bent. Huur eerst een tijdje een huis in de regio waar je wilt wonen voordat je tot kopen overgaat.

Waar vind ik een huis?

Er zijn ontzettend veel websites waarop je woningen op Ibiza kan vinden. Het nadeel is dat het merendeel in het Spaans is, maar dat heeft ook zo zijn voordelen. Op deze websites staan namelijk woningen met hele duidelijke foto’s en vaak kun je door een account aan te maken je favoriete woningen opslaan. Check deze websites voor jouw eigen droomhuis: www.yaencontre.com, www.idealista.com, www.enalquiler.com.

Vraag tijdig een NIE-document aan

Dit fiscaal nummer, dat door de Immigratiedienst wordt uitgegeven, staat voor ‘Número de Identidad de Extranjero’. Je hebt dit nummer ook nodig wanneer je een Spaanse zorgverzekering wil afsluiten, een bankrekening wil openen of wanneer je bijvoorbeeld wil gaan werken.

Spaanse bankrekening

Wanneer je een huis wil kopen op Ibiza, heb je een bankrekening nodig bij een Spaanse bank. Als je een tweede huis gaat kopen en dus waarschijnlijk ingeschreven blijft in Nederland, open je een niet-residenten rekening. Ga je echt emigreren naar Ibiza en woon je dus officieel niet meer in Nederland? Dan open je een residentenrekening.

Schakel op tijd een deskundige in

Er zijn diverse (Nederlandstalige) dienstverleners in Spanje die jou kunnen bijstaan bij het kopen van een woning, zoals boekhoudkantoren, makelaarskantoren of advocatenkantoren. Het is zeer verstandig om je koopcontract altijd te laten nakijken door een advocaat.

 

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).


11032	Juniper - Therapie en begeleiding bij eetstoornissen