column

Letselschade 
en kosten

Letselschade 
en kosten

01-07-2019

Als u door andermans schuld letsel hebt opgelopen bent u in een erg vervelende situatie beland. U kunt niet werken, wie laat de hond uit? Het lukt u niet het huishouden te doen, u hebt problemen met het vervoer en aan de verzorging van de tuin komt u al helemaal niet toe. U moet dus kosten maken om dit op te vangen en vaak kunt u zich dat niet veroorloven. Als u eigenlijk uw handen vol hebt aan uw herstel, zit u natuurlijk niet te wachten op allerlei financiële zorgen.

U bent van harte welkom bij mij op kantoor voor een vrijblijvend en kosteloos intakegesprek.

Het is het vak van de letselschadeadvocaat om die zorgen zoveel mogelijk weg te nemen. Dat doen we door contact op te nemen met degene die het letsel heeft veroorzaakt of met diens verzekeraar. Binnen drie maanden moet die een standpunt over de aansprakelijkheid innemen. Vaak lukt dat eerder, zeker als wij in beeld komen. 

Maar wie betaalt uw advocaat? Ook dat is goed geregeld. De kosten van de advocaat komen namelijk in principe voor rekening van de aansprakelijke partij. Die moet naast uw eigen schade, ook de schade van uw advocaat vergoeden. 

Sommige advocaten hebben zich helemaal gespecialiseerd in letselschade. Zij zijn lid van de Vereniging van Letselschade Advocaten LSA. Ik ben lid van de LSA sinds 1992. Bij de LSA ontmoet ik ook regelmatig advocaten die optreden voor de verzekeraars. Dat is heel nuttig, want vaak lukt het een probleem in een zaak op te lossen wanneer je elkaar in een andere setting tegenkomt. Je drinkt samen iets en al pratende vind je samen een manier om een vastgelopen zaak weer op de rails te krijgen. 


Kleine Houtweg 113 Haarlem | 023-8200690 
info@vanww.nl | www.vanww.nl

Delen


MEER BRUISENDE ZAKEN


EDITIE VAN DE MAAND


bekijk vorige edities


BLIJF ALTIJD OP DE HOOGTE MET DE BRUIST NIEUWSBRIEF

 

Mocht je de nieuwsbrief niet meer willen ontvangen, dan kun je je onderaan de desbetreffende nieuwsbrief eenvoudig afmelden.

Wij nemen de privacy van persoonsgegevens zeer serieus. Je persoonlijke gegevens worden niet aan derden verkocht of verstrekt zonder dat er door jou toestemming wordt gegeven. Wij verwerken persoonsgegevens alleen voor het doel waarvoor ze zijn verstrekt en in overeenstemming met de Algemene Verordening Gegevens Bescherming (AVG).